Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.

Vergés admet preocupació per la xifra de casos greus de coronavirus a Catalunya

Diu que s'estan plantejant diferents espais per ampliar llits

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que l'augment de nombre d'infectats per coronavirus era l'esperat, però ha reconegut preocupació per la xifra de persones en estat greu. Vergés ha explicat a Catalunya Ràdio que la mitjana d'estada a l'UCI  és de 14 dies, el que implica que hi ha pacients que s'hi poden estar 20 o 24 dies.

«No es pot parlar de col·lapse»

La velocitat de sortida, ha dit, és molt més lenta que la d'entrada. Malgrat tot, ha indicat que de moment no es pot parlar de col·lapse, i ha indicat que estan omplint espais alhora que s'augmenta la capacitat «a marxes forçades». Pel que fa a la possibilitat d'utilitzar la Fira de Barcelona com a hospital, ha dit que Salut  s'ho està plantejant «absolutament tot». «Estem valorant diferents espais i alternatives», ha dit la consellera.

Sobre la possibilitat que les mostres es recullin des dels vehicles un cop arribin els tests ràpids, ha dit que és possible, perquè cal mirar de fer les  proves «ràpides, d'una forma segura i sense gastar material».

Vergés veu «complicat» ajudar la Comunitat de Madrid

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que Catalunya «no té gaire marge» per ajudar la Comunitat de Madrid perquè el creixement de casos aquí està sent «molt gran» i es treballa per triplicar el nombre d'UCIs. «No és que no es vulgui, també serà difícil per altres comunitats ajudar Madrid o Catalunya», ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha afegit que «la solidaritat hi ha de ser sota i la coordinació és bona» amb l'Estat.

Ara bé, pel que fa a les compres centralitzades, ha opinat que «van tard», i que sense les comandes prèvies fetes pel Departament de Salut i que estan arribant aquests dies no s'hagués pogut aguantar. Vergés veu bé que també la UE estigui fent compres agregades, però sempre que no es limiti l'activitat de la  Generalitat. «Tot em sembla bé sempre que no es tallin les comandes dels nostres centres amb els proveïdors habituals i les comandes que vam fer fa dies nosaltres i que ara anem rebent», ha dit.