Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels peus d'un nadó

Neix un altre bebè a Espanya d'una mare amb coronavirus

Els metges descarten que pugui haver transmissió directa de mare a fill

Imatge dels peus d'un nadó
Tres nadons han nascut aquests dies de dones amb coronavirus | Pixabay

Encara que tothom viu amb màxima preocupació com evoluciona la situació pel coronavirus, es continuen produint notícies que donen una mica d'esperança. Una d'elles és que ja hagin nascut diversos  nens  de mares amb coronavirus a Espanya i que, de moment, tots tres estiguin totalment sans

Després d'un primer cas a Vigo  el 18 de març i el primer a Catalunya concretament a Barcelona, es confirmava que una mare contagiada ha donat a llum a l'Hospital Maternoinfantil de  Las Palmas de Gran Canaria. La dona portava ingressada des del dia 21 després de donar positiu. Els metges es van veure obligats a induir un part per cesària a la  setmana 32 però que, afortunadament, va sortir molt bé. 

No es té constància de contagi directe

Existeix un protocol per les mares recents contagiades que estableix, segons explica el president de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, Oriol Porta, que indica que el virus no es transmet de manera vertical. És a dir, els nens no neixen amb la malaltia però si existeix el risc d'un contagi horitzontal, a través del contacte. 

Veient l'experiència a la Xina, el virus no té cap mena de conseqüència pels bebès. A més, les mares poden estar amb els fills però mantenint les màximes precaucions. Es permet el contacte «pell amb pell» i que li puguin donar el pit, ja que «se sap que la lactància té molts beneficis» i no es té coneixement que «sigui perjudicial». 

Les mares que superin la malaltia es veuran obligades a passar una quarantena a casa i complir amb el confinament. Així, parents i amics hauran d'esperar a la fi de l'estat d'alarma per conèixer al nou membre de la família.