Vergés, optimista amb la situació de Barcelona i les regions metropolitanes

Explica que treballen perquè l'actualització del registre de Salut Pública sigui «molt més automàtica»

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

«Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit». Així s'ha expressat a Catalunya Ràdio la consellera de Salut, Alba Vergés, en preguntar-li per la unificació de la regió metropolitana. Ha indicat que estan avaluant amb els alcaldes si l'augment de la mobilitat entre les tres zones incrementarà molt el risc de contagi, i aquesta serà una de les qüestions que s'haurà d'analitzar durant aquesta setmana per prendre una decisió al voltant de la possible unificació.

Vergés ha explicat que fa dies que treballen perquè l'actualització del registre de Salut Pública sigui «molt més automàtica» i reduir així les diferències en la comunicació de dades. Ha defensat la transparència de Salut en donar informació el més actualitzada possible. «Algú pot dir: 'mira, teniu més defuncions que altres'. Potser és que les informem més», ha dit.

La prioritat de la setmana vinent: Lleida, Girona i la Catalunya Central

En la mateixa entrevista als micròfons del Matí de Catalunya Ràdio, la consellera de Salut ha explicat que, de cara al proper dilluns, dia 1 de juny, la prioritat del Govern és el possible pas a la fase 2 de les regions sanitàries de Lleida, Girona i la Catalunya Central. Aquestes regions van passar a la fase 1 el passat 18 de maig i, per tant, podrien promocionar de fase a partir de la setmana que ve.

Amb tot, però, Vergés no ha descartat que hi hagi regions que puguin avançar de fase sense necessitat d'esperar quinze dies. «Sempre he demanat flexibilitat per prendre decisions, com ara que determinades regions no hagin d'esperar 15 dies per canviar de fase. Som els primers de voler-ho fer bé, per tant haurien de respectar les decisions que prenem des d'aquí», ha dit la consellera de Salut.


Comentaris

envia el comentari