La TDT s'adapta als televisors amb xarxa 5G

Moltes ciutats d'Espanya ja han fet el canvi, i es preveu que al 2020 ja s'hagi passat de la banda al 5G
Descobreix què has de fer per a no deixar de veure la TDT | The Next

 

El passat dimecres va començar un nou canvi en les sintonitzacions dels televisors que tenim a casa. El motiu d'aquest canvi és l'alliberament de l'anomenat Segon Dividend Digital pel qual es buida la banda de 700 megahertzs que ocupa la Televisió Digital Terrestre (DTD), amb aquest canvi la TDT podrà ser utilitzada per xarxes 5G. 

 

De moment ja es va produir el canvi a Mallorca, Eivissa i Formentera, junt amb 94 municipis de Càceres, el passat dimecres. A més, el pròxim divendres dia 26, també es farà el canvi a 24 poblacions de Huelva. Encara que hi hagi moltes poblacions que ja tenen data per a experimentar el canvi, la gran majoria del país encara no té dia. Aquest és el cas de Catalunya, on encara no s'ha fixat una data exacta, però sí que és cert que l'objectiu està fixat per l'any 2020.

 

Diferenciar entre comunitats de veïns i habitatges individuals

Per poder seguir veient la TDT sense problemes, en primer lloc, s'ha de tenir clar a quines persones afecta i a quines no. Només es veuran afectats per un gran canvi els ciutadans que visquin en grans i mitjanes comunitats de veïns, ja que tenen la part més problemàtica del procés: haver de fer els canvis necessaris de l'antena comunitària per a poder sintonitzar els nous canals. Per a saber si l'antena ha de ser modificada, es pot consultar el llistat al web del Govern per a la TDT. El cost d'aquest canvi l'han d'assumir la comunitat de veïns, tot i que també s'han creat subvencions per part de l'Administració per a fer front a aquest canvi. 

 

Les persones que visquin en habitatges individuals s'estalvien el problema del canvi d'antena, però igualment han de realitzar la segona part del procés. Els canvis que ha de fer tothom, indiferentment d'on s'habiti, és resintonitzar els televisors. Per això, els usuaris han de fer una nova cerca de canals a través de la configuració de la televisió o, en cas que no tingui la TDT incorporada, des de l'aparell que doni aquest servei. 

 

També et pot interessar...