Fotomuntatge de Vicente Vallés i Pedro Sánchez

Vicente Vallés i el que amaga el bo de 400 euros de Sánchez: «No ho han explicat»

Pedro Sánchez, al punt de mira del periodista amb motiu del bo cultural per als joves

Vicente Vallés ha carregat contra Pedro Sánchez. Ara que Pablo Iglesias ha deixat càrrec, el presentador del telenotícies d'Antena 3 dirigeix el focus clarament cap al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El periodista ha criticat de nou una decisió del Govern sobre una nova ajuda que implantarà d'aquí a poc. En aquest cas, es tracta d'un bo cultural destinat a la població jove que ha aixecat força polseguera aquestes últimes hores.

El director dels informatius de la nit de la cadena d'Atresmedia cada dia desgrana els diferents temes d'actualitat. I mai deixa de banda les mesures que va anunciant el govern de Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez anuncia una mesura per als joves que compleixin 18 anys el 2022

Vicente Vallés sempre es mostra molt crític amb el líder de l'Executiu, i dimecres a la nit ho va tornar a fer. El cas és que ha buscat què hi ha darrere de les diferents lleis i propostes polítiques que es llancen de tant en tant.

Aquesta vegada, la reflexió que ha fet té a veure amb el nou bo cultural. Aquest dimecres, Pedro Sánchez va anunciar que es posarà en marxa d'un bo cultural per valor de 400 euros per als joves que compleixin 18 anys el 2022.

Aquest nou i polèmic anunci s'ha fet des d'Eslovènia, on Sánchez participava a la cimera UE-Balcans Occidentals. Aquest bo estarà dins dels Pressupostos del 2022, que ahir, 7 d'octubre, va apropar el Consell de Ministres.

Vicente Vallés explica la realitat sobre el nou anunci de Pedro Sánchez

Així doncs, Vallés va fer una anàlisi minuciosa amb diversos talls de vídeo per a opinar sobre el bo cultural després d'escoltar Pedro Sánchez i Ione Belarra.

«Unanimitat entre els dos partits sobre el bo de 400 euros per a gastar en cultura del qual només es podran beneficiar els que el 2022 compleixin 18 anys, just l'edat per a votar». Així començava reflexionant el sempre punyent periodista d'Antena 3.

«A Podemos li sembla molt bé aquesta mesura, però assegura que no és idea de Pedro Sánchez. De fet, la vicepresidenta, Yolanda Díaz, ja ha anunciat que ells també havien pensat posar en marxa aquest bo cultural», prosseguia, introduint el que va dir la ministra gallega.

Finalment, Vicente va llançar un avís molt clar: «El que no han explicat Yolanda Díaz ni Pedro Sánchez és per què aquest bo cultural de 400 euros és només per als joves de 18 anys. I no per als que en tenen 17, 19 o 20».

I és que el periodista va deixar caure que l'anunci d'aquest bo cultural podria ser una estratègia «per a la campanya electoral». Segons ell, el president del govern espanyol pot ser que vulgui aconseguir el vot dels més joves amb mesures potents a favor d'ells.

El bo cultural per als joves genera molts dubtes

El Ministeri de Cultura i Esport serà l'organisme que gestionarà aquest bo cultural. Des del Ministeri, s'espera que els beneficiaris seran prop de mig milió de joves. I la partida pressupostària rondarà els 200 milions d'euros.

La mesura ha provocat molts dubtes sobre com s'aplicarà. I és que el Govern encara no ha donat detalls concrets de com l'establirà.

El bo cultural ha estat anunciat per la ministra de Treball i vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, en el marc de la celebració del Dia del Cinema Espanyol. Al seu torn, des d'Unidas Podemos, Ione Belarra ha volgut remarcar que el bo és una mesura que ha proposat el partit lila.