Dos agents i un cotxe de la Policia Nacional al carrer

La víctima de l'agressió homòfoba de Madrid confessa que s'ho va inventar

El jove ha rectificat la seva declaració davant la Policia i assegura que les ferides van ser «consentides»

Canvi en la declaració del jove de 20 anys que va denunciar una agressió homòfoba a Madrid el passat cap de setmana. Segons fonts del Ministeri de l'Interior, la víctima ha admès que les lesions que va patir van ser consentides i les hi va fer una altra persona. 

Les mateixes fonts han informat que el relat presentat pel jove presentava algunes llacunes. Davant d'aquests fets, els agents que porten la investigació li van preguntar dubtes que  tenien sobre el cas. Per aquest motiu, ha rectificat la seva declaració. 

La Policia tenia seriosos dubtes sobre el relat que havia explicat. No trobaven ni testimonis ni imatges de càmeres que poguessin confirmar l'incidents succeïts al barri de Malasaña. Per aquest motiu, els agents van trobar estrany que en una zona amb tant moviment de persones, no hi hagi res ni ningú per confirmar la seva versió. 

En rectificar, en la nova versió no hi havia ni atac ni individus encaputxats. Sembla que les lesions que presentava les va fer una altra persona amb la qual hauria estat mantenint relacions.

En la primera versió, la víctima explicava que vuit encaputxats el van atacar al portal de casa seva i li van fer diverses ferides. Tot això passava entre insults com «fastigós», mentre el tiraven a terra i li abaixaven els pantalons. En aquest moment, hauria estat quan li van marcar la paraula «maricón» al cul. 

Davant d'això, la policia obria de pressa una investigació policial per un possible delicte d'odi. En aquest sentit, descartaven que fos una banda criminal i investigaven si els agressors eren coneguts de la víctima. Segons el jove, els individus anaven amb dessuadores, caputxes i mascaretes.

Possibles conseqüències legals per al jove

La investigació de l'incident segueix el seu procediment i la policia ja ha remès un atestat als jutjats. Queda per especificar en quines circumstàncies van ocórrer els fets i si el jove podria ser acusat d'una denúncia falsa.

El noi ha confessat que no es tractava d'un atac, fet que podria ser penable. De fet, l'article 457 del Codi Penal recull que la simulació d'un delicte preveu possibles multes. Per ara, només la Policia Nacional havia obert una investigació i la Fiscalia no havia actuat, de manera que podria no haver d'afrontar conseqüències legals.

Ara la pilota és a la teulada del jutge, que és qui decidirà si obre una investigació per aquests fets. El jutjat ja ha rebut l'atestat policial i s'haurà d'esperar per veure com avança el cas.