Dues dones escullen el número de loteria de la Grossa de Nadal en una administració de lotería

El vident que ha endevinat el 'Gordo' de la Loteria de Nadal

Al llarg dels anys molts s'han aventurat a apostar per una combinació guanyadora

Poc menys de 24 hores són les que falten perquè el Sorteig de Nadal aconsegueixi canviar la vida d'alguns espanyols. El proper dimarts 22 de desembre, el bombo tornarà a girar fent que els somnis també se sumin al so de les boles i a la famosa cançó dels nens de Sant Ildefons. Ha estat un any molt complicat, on moltes famílies han estat víctimes econòmiques de la pandèmia i esperen que almenys la vida els premiï amb un pessiguet al gran sorteig.

Qui no ha somiat alguna vegada amb tenir el do de la clarividència i poder saber el número premiat amb la grossa? Tot i que és una cosa impossible, no falten mags, il·lusionistes o vidents que asseguren saber quin serà el número afortunat a pocs dies que el sorteig comenci. La majoria d'ells ha acabat fracassant en les seves prediccions i només s'han registrat tres ocasions en què sí que s'ha encertat.

Els tres mags que van encertar la grossa

En les retines de molts espanyols ha quedat gravat com el 2002 el mag Anthony Blake muntava un espectacle televisiu a Antena 3 on assegurava conèixer el número premiat amb la grossa. Blake va fer una 'performance' i va escriure en un paper la combinació guanyadora, que va guardar a la primera pàgina d'un llibre que posteriorment va amagar en una caixa amb tres claus. Al seu torn, la caixa va ser posada en una urna de vidre situada al Centre Comercial La Vaguada de Madrid, on dos vigilants la custodiaven.

El mateix dia deL sorteig, l'urna va ser traslladada a un plató de televisió. Quan va sortir el 'Gordo', el 08.103, Mar Saura va procedir a obrir la caixa en directe mostrant que la predicció d'Anthony Blake era la correcta i deixant tothom amb la boca oberta. No obstant això, es van posar en dubte les arts endevinatòries del mentalista i la premsa ho va qualificar de frau. Temps després, els mateixos treballadors de la cadena van posar també en dubte la validesa del truc.

Anys després, era el mag Xerax el que seguia els mateixos passos que Blake. Va ser el 2009 quan va realitzar el mateix truc. Va escriure en un paper el número premiat dies abans del sorteig i quan la grossa va sortir, van obrir l'urna en directe durant un programa a Antena 3. La predicció de Xerax va ser la correcta, però els espectadors es van adonar que el mag va realitzar un moviment estrany quan va agafar el sobre, cosa que va fer saltar les alarmes.

El mag FERPA també va aconseguir encertar la grossa de Nadal el 2007. En aquesta ocasió, va assegurar que endevinaria a combinació fent un càlcul, tenint en compte els números premiats al llarg dels últims 40 anys. Deu anys de la seva vida va trigar a aconseguir obtenir la xifra. «Qualsevol persona amb capacitat matemàtica i que utilitzi bé la mnemotècnica» és capaç d'encertar la grossa, va assegurar un any després.

La vident que va guanyar dos segons premis

Tant en el cas d'Anthony Blake, com en el de Xerax o FERPA, només després del sorteig es va arribar a conèixer que havien encertat la combinació guanyadora. I tot i estar segurs de les seves 'capacitats', cap havia comprat el dècim premiat. Estadísticament parlant existeix només el 0,00001% que et toqui el 'Gordo', però l'esperança és l'últim que es perd i, almenys, cal intentar-ho, perquè mai se sap.

Va ser el 2017 quan va sortir a la llum el cas d'Elsa Altagracia, una vident resident a Ourense que va aconseguir guanyar dos segons premis. Altagracia va assegurar que té la capacitat per parlar amb l'altre món, i això va ser suficient, no només per guanyar dos segons premis, sinó per guanyar-se una reputació com a vident.

Els seus serveis van augmentar després de la seva experiència el 2017 i diverses van ser les persones que li van demanar una combinació per al sorteig de 2019. En aquella ocasió, Elsa va assegurar que el 'Gordo' seria el 89.098 i es va esgotar ràpidament. Però la sort no es va tornar a repetir, i la vident va fallar en el seu pronòstic.