Imatge d'un exemplar de gos

Vídeo: Investiguen un policia local que hauria matat un gos per asfixia a Catalunya al mig del carrer

L’agent, que es trobava fora de servei, està sent investigat per presumpte maltractament animal

Polèmica per la recent mort per asfíxia d’un gos presumptament en mans d’un policia local a Catalunya. Els fets van passar dissabte passat, 28 de desembre, a la localitat de Mediona, a l’Alt Penedès, quan, segons expliquen els testimonis, l’home es trobava fora de servei passejant amb el seu gos pel nucli de Sant Elies de la població quan un altre animal se’ls va tirar al damunt des d’una finca.

Segons els primers indicis, l’animal va atacar l’home i el seu gos, i va ser llavors quan l’agent va intentar immobilitzar-lo, en principi en defensa pròpia, demanant inclús reforços als seus companys del cos. Un cop van arribar més agents, van ajudar el seu company a retenir el gos que estava atacant i, segons apunten els testimonis, li van bloquejar la boca, cosa que li va provocar l’asfíxia que va acabar amb la seva vida.

Davant d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per un presumpte delicte de maltractament animal contra l’home, un agent de la Policia Local de Capellades, a l’Anoia. El PACMA ha difós el vídeo del moment en què va morir el gos. Advertim que les següents imatges poden ferir la vostra sensibilitat:

Indignació de l’ajuntament

En un comunicat publicat a les xarxes socials, l’ajuntament de Mediona ha lamentat els fets i ha mostrat la seva «tristesa i total rebuig» per la mort del gos, destacant que el municipi no té policia local, raó per la qual l’agent no treballava al municipi i els Mossos s’han hagut de fer càrrec del cas. En aquest sentit, el consistori ofereix la seva col·laboració en el cas i demana «cura» amb les imatges i informació difoses les darreres hores.

Des de l’Ajuntament de Mediona volem mostrar la nostre tristesa i el nostre total rebuig davant la mort d'un animal al...

Posted by Ajuntament de Mediona on Diumenge, 29 de novembre de 2020

En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Mediona, Juli Silvestre, ha condemnat la mort del gos apuntant que els veïns haurien de «reflexionar» sobre la situació que viuen diversos animals en finques deshabitades. «Són gossos que no estan lligats i sovint són de races potencialment perilloses que poden provocar una desgràcia».

Crit al cel de les associacions animalistes

Per la seva banda, el PACMA denuncia que els agents es van posar sobre el cos de l’animal, li van lligar les cames i van tancar el seu morro amb cinta aïllant. El col·lectiu afegeix que diversos testimonis afirmen que el gos «no era perillós i no va actuar en cap moment de forma violenta». La plataforma animalista ha anunciat que també presentarà una acció judicial contra les persones que van participar en els fets.

Les imatges s’han fet virals a les xarxes socials i han provocat la indignació de molts usuaris a les xarxes socials. A més, la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha anunciat que es personarà en la causa si la denúncia dels Mossos arriba als jutjats.