Heroica acció d'un vigilant de seguretat que ha salvat la vida d'un home a Barcelona

TMB aposta ara per augmentar el nombre de desfibril·ladors

Usària en una estació de metro de Barcelona
TMB aposta ara per augmentar el nombre de desfibril·ladors | Catalunya Diari

La labor d'un vigilant del metro de Barcelona ha salvat la vida d'un barceloní. El treballador no va dubtar en utilitzar el desfibril·lador que hi ha a l'estació per practicar una reanimació cardíaca a l'afectat i tot va sortir bé. 

Va ser el passat 18 de setembre, prop de les 19.30 hores de la tarda, quan un home va començar a trobar-se malament en plena estació de la Sagrera, segons explica 'Metrópoli Abierta'. «Li feia mal el pit i tenia una mà adormida», asseguren fonts de Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) al mitjà citat. 

El vigilant no va dubtar en moure fils per intentar salvar l'home, mentre la resta de personal de l'estació es mobilitzava per avisar els serveis sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Arribats al lloc dels fets, els sanitaris van procedir a traslladar l'home a l'Hospital de Vall d'Hebron, on se l'acabaria de tractar.

El cas demostra una vegada més la importància de la rapidesa en reanimar una persona que està patint un infart i que, la vida o la mort de l'afectat pot dependre de què hi hagi un desfibril·lador a prop i algú disposat a fer-ne ús. I, de fet, no és la primera vegada que un treballador de TMB salva una vida.

Nova aposta de TMB pels desfibril·ladors

En aquest sentit, el mitjà citat publicava també un dia després dels fets que TMB ha apostat per una nova inversió que permetrà instal·lar desfibril·ladors per tota la xarxa de metro, mesura que fa anys que reclamen els mateixos usuaris del servei.

Segons TMB, es tractaria del que anomenen «implantació integral» de desfibril·ladors al metro, que deixarà de tenir els 24 aparells amb els quals ara compte per obligació legal. El nou contracte va de la mà d'una convocatòria pública per a l'adquisició, instal·lació, manteniment i formació del personal del metro perquè pugui  fer-ne ús, i tindrà un cost de 451.000 euros, destinats, bàsicament, a salvar vides.


Comentaris

envia el comentari