José Manuel Villarejo en un programa a La Sexta.

Destapen l'«operació Josep» de Villarejo: Va espiar Francisco Marco, exdirector de Método3

S'ha descobert una nota policial i diversos arxius d'àudio al respecte

Nou escàndol del comissari José Manuel Villarejo al descobert. Aquest dimarts, 17 de novembre, el diari 'ABC' publica els primers indicis de la batejada com a «operació Josep», que consistiria en una sèrie de seguiments i espionatges a qui va ser director de l'agència de detectius privats Método 3, Francisco Marco. Villarejo havia venut informes elaborats per Método 3 a uns clients seus, de la família García Cereceda, que estava dividida per una herència. El 'quid' de la qüestió es troba en com Villarejo va tenir accés a aquests informes.

Accés a documents de Método 3 per part del comissari Villarejo

Tot té l'origen quan el comissari ja jubilat i un soci seu, el també policia Antonio Giménez Raso, van voler ampliar el seu negoci de seguiments i espionatges a Barcelona, però es van trobar que Método 3 absorbia bona part del mercat a la ciutat comtal. A això se li sumava que, als anys 90, l'agència de Marco havia investigat Villarejo per un presumpte frau a una asseguradora.

El mes de febrer de 2013, coincidint amb una operació policial a Método 3 pel famós cas de La Camarga, Villarejo venia informes de l'agència a la família García Cereceda, a qui assegurava que els havia aconseguit a través de fonts policials, segons el diari 'ABC'.  L'excomissari, doncs, hauria aprofitat l'operació de la Policia Nacional per obtenir informació directa de l'agència Método 3 i fer-la servir per als seus negocis privats, segons el rotatiu.

Una nota i diversos arxius d'àudio

L'operació Josep que revela el diari 'ABC', però, aniria més enllà i inclouria una nota policial detallada de seguiment i espionatge a Francisco Marco, el director de l'agència de detectius. La nota detalla com va anar una trobada que Marco va mantenir amb el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Narciso Ortega, i també s'han descobert diversos arxius d'àudio en què Villarejo i l'excap d'Assumptes Interns, Marcelino Martín Blas, parlen implícitament sobre els seguiments a Francisco Marco.

Fins i tot s'hauria viatjat a la República Dominicana per obtenir informació d'un reclús al país caribeny sobre el director de Método 3. Una operació Josep de la qual, doncs, coneixem ja diversos detalls però a la qual falten diversos caps per lligar.