«Vincles emocionals»: La clau de la propera campanya d'estiu de la Generalitat per captar turisme espanyol

La nova campanya de l'Agència Catalana de Turisme sortirà a la llum el pròxim mes de juny

La nova campanya de l'Agència Catalana de Turisme sortirà a la llum el pròxim mes de juny  | Cedida

La crisi de la pandèmia del coronavirus portarà conseqüències en tots els àmbits, un d'aquests és el turisme. Davant la dificultat de fer llargs viatges en els pròxims mesos, les institucions són conscients que el turisme nacional serà el pal de paller del sector. En aquest sentit, l'Agència Catalana de Turisme (ACT) de la Generalitat de Catalunya traurà a la llum al juny una campanya promocional dirigida al mercat espanyol que apel·larà als «vincles emocionals».

La directora de Mercats Internacionals de l'ACT, Maria Pons, va admetre aquest dijous en un seminari telemàtic a Girona que el públic d'Espanya és «el primer que s'ha d'abordar». Els empresaris de les grans cadenes hoteleres tenen la mirada posada a la setmana de Sant Joan, el 24 de juny, quan l'inici de la fase 3 permeti els desplaçaments entre províncies. L'esperança és obrir a poc a poc tot i els serveis reduïts que s'hauran d'aplicar a restaurants, càmpings, apartaments i hotels.

«Ens agradaria treballar amb certa normalitat al juliol i agost, que els nostres visitants més fidels del mercat català, espanyol, francès, alemany i holandes, puguin allotjar-se, i anar a les platges, visitar monuments.. i tractarem d'allargar fins setembre o octubre, si és possible amb algun dels esdeveniments esportius que teníem previstos per la Setmana Santa», expliquen des de la Federació d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) en declaracions a El Mundo.

Per un altre costat, qui pot tenir un paper molt important és el turisme rural perquè es tracta d'un turisme que ofereix grans espais i entorns naturals verges. Una oferta present en molts indrets del país però que a Girona es viu amb nerviosisme perquè el tancament de fronteres amb França pot ensorrar els negocis.

«Si entre el 80 i el 90% dels nostres clients, que es correspon amb turistes estrangers i de fora de Girona, no poden accedir a la Costa Brava, no té sentit que posem en marxa els nostres negocis perquè amb la demanda interna de la província no és suficient», lamenta Lluís Parera, president de l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Brava i Pirineu (ATA).

El Delta de l'Ebre, la Costa Brava i els Pirineus, destinacions favorites

Segons un sondeig elaborat pel Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona les principals destinacions turístiques de Catalunya en els pròxims mesos seran el Delta de l’Ebre, la Costa Brava i els Pirineus. L’estudi s’ha fet mitjançant entrevistes a prop d’un miler d’agents turístics catalans durant el mes d’abril que han respost sobre les destinacions i preferències culturals a realitzar a Catalunya quan es reactivi el turisme de proximitat.

L’estudi també analitza quines són les activitats preferides durant la destinació turística. Segons els resultats, prop d’un 24% dels enquestats opta per menjar a l’aire lliure, rebutjant l’interior dels locals. Per sota, es troben els passejos per les ciutats i centres històrics (16%), pobles amb encant (10%) i festes tradicionals (13%). Segueix la llista l’interès pels museus (5%), concerts i festivals (7%), llibreries (3%) i castells (2%).

  


Comentaris

envia el comentari