Margarita del Val en una imatge d'arxiu en un laboratori

Margarita del Val avisa: «El futur serà molt complicat»

L'experta ha concedit una sincera entrevista a 'El País'

La viròloga del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) i directora de la plataforma Salut Global, Margarita del Val, s'ha convertit en una de les veus expertes del coronavirus al nostre país. Des de l'esclat de la pandèmia, Margarita del Val s'ha convertit en un rostre visible de la lluita contra el coronavirus

La viròloga és ara l'experta més buscada pels mitjans de comunicació, que troben en ella una veu autoritzada per a informar la població de la gravetat de la crisi sanitària i oferir consells per a combatre-la. 

El missatge de Margarita del Val als joves espanyols

En una de les seves últimes intervencions, durant una entrevista concedida al periòdic 'El País', Margarita del Val ha enviat un rotund missatge a una part dels espanyols. Concretament es dirigeix a la població més jove del nostre país, que en molts casos ha estat en el centre de la polèmica per incomplir les normes sanitàries. 

«El que els dic, i a alguns els entra per una oïda i els surt per l'altre, és que no són grup de risc de salut, però sí econòmic. Són els qui sofriran un futur duríssim si això no s’atura» ha assegurat l'experta.

Margarita del Val és conscient de les grans conseqüències econòmiques que està causant la pandèmia i que repercutiran a llarg termini amb una crisi a nivell mundial.

Margarita del Val assegura que la pandèmia «va per a llarg»

La viròloga demana als joves que respectin les normes encara que no sigui per una qüestió sanitària ni de solidaritat amb els altres, sinó pel seu propi futur. També inclou dins d'aquest advertiment a la població adulta que tampoc compleix amb les normes sanitàries.

«Jo mateixa, l'altre dia, vaig venir a treballar sense mascareta perquè, com gairebé no surto de casa, només em vaig adonar en veure a la resta de la gent. És difícil estar amb la ment tan atenta, però val més acostumar-nos. Això va per a llarg» ha afirmat l'experta.

I és que Margarita del Val està segura que aquesta situació continuarà així a llarg termini, perquè es tracta d'una qüestió global que no es resoldrà al mateix temps a tot el món.

«Fins que no arribi la vacuna, res serà igual. Això no és local. Àfrica és avui un forat negre. No sabem què passa. No es diagnostica, no s'informa. Podrem treure el xampany de veritat quan puguem tractar als africans que vénen aquí igual que ara, però no com empestats perquè vinguin amb el virus» ha alertat la científica del CSIC.