Oficines de Vodafone

Vodafone ho acaba d'anunciar: la dràstica decisió que també es notarà a casa nostra

Vodafone ha pres una decisió que preocupa els seus treballadors

Vodafone, un dels principals proveïdors de serveis de telecomunicacions del món, ha revelat que revisarà la seva estratègia a Catalunya. Duran a terme una reestructuració important a escala mundial que inclourà l'eliminació de milers de llocs de treball a tot el grup.

Aquesta mesura dràstica ha estat presa com a part dels esforços de la companyia per enfrontar els desafiaments financers i adaptar-se a un entorn empresarial en canvi constant.

La decisió de revisar l'estratègia a Catalunya es produeix en resposta a la intensa competència al mercat de les telecomunicacions. L'empresa ha experimentat una pressió significativa en els darrers anys a causa dels canvis en les preferències dels consumidors, la ràpida evolució tecnològica i les demandes creixents de connectivitat.

Vodafone ha vist una disminució en els seus ingressos i una menor participació de mercat, la qual cosa ha comportat la necessitat de prendre mesures dràstiques.

La decisió de Vodafone que preocupa molt

La nova consellera delegada de Vodafone, Margherita della Valle, ha anunciat que retallaran 11.000 llocs de treball en tres anys a tots els seus països. L'objectiu és simplificar el grup de telecomunicacions, que, segons la consellera, ha de canviar. L'empresa preveu un creixement escàs o nul del benefici per al nou exercici.

A Alemanya, el mercat més gran de Vodafone, està rendint per sota del que s'esperava. Tot plegat, unit a l'augment dels costos energètics, es veurà reflectit en un descens de l'1,3 % del benefici brut d'explotació del grup. Això es tradueix en 14.700 milions d'euros respecte a les expectatives del mercat.

El creixement a l'Àfrica i l'augment de vendes de telèfons mòbils van permetre que l'augment dels ingressos fins a un 0,3 %, és a dir, uns 45.700 milions d'euros. Segons la consellera, que va ser nomenada el mes passat: «Els nostres resultats no han estat prou bons. Les meves prioritats són els clients, la simplicitat i el creixement. Simplificarem la nostra organització i eliminarem complexitat per recuperar la nostra competitivitat».

Vodafone
Els treballadors de Vodafone estan preocupats per la nova decisió de l'empresa. | Europa Press

A Itàlia, Vodafone ha suprimit recentment uns 1.000 llocs de treball a començaments d'aquest any. Segons un article publicat en un mitjà de comunicació, pretén fins i tot suprimir uns 1.300 llocs de treball a Alemanya. D'altra banda, hi ha una proposta de fusió del negoci amb Three UK, de Hutchison. Vodafone ha comunicat que no hi ha certeses que es pugui acordar una operació.

La companyia redoblarà el focus al negoci per a empreses. Especialment, a Espanya, ocupa el segon lloc per quota de mercat i lidera segments com el d'IoT, on ha sumat un milió de línies els darrers 12 mesos.

Les reaccions no han trigat a arribar

La reestructuració de l'empresa implicarà l'eliminació d'11.000 llocs de treball a tot el grup, cosa que afectarà empleats en diverses àrees i nivells de l'organització, així com països. Vodafone buscarà reduir costos i millorar-ne l'eficiència operativa mitjançant la simplificació de les seves operacions i l'optimització de la seva estructura organitzativa. La companyia espera que aquesta mesura permeti adaptar-se més ràpidament a les demandes del mercat i centrar-se en àrees clau de creixement i rendibilitat.

Malgrat que la notícia dels acomiadaments és indubtablement preocupant per als empleats i les seves famílies, Vodafone ha assegurat que s'esforçarà per gestionar el procés de manera justa i transparent. La companyia té la intenció d'oferir paquets i suport als empleats afectats, així com oportunitats de recol·locació interna sempre que sigui possible. A més, Vodafone es compromet a mantenir una comunicació oberta i continuada amb els seus empleats durant tot el procés de reestructuració.

La notícia dels acomiadaments ha generat reaccions mixtes entre els experts i el públic en general. Alguns consideren que aquesta mesura era inevitable atesa la situació actual de la companyia, mentre que altres critiquen la manera com s'estan duent a terme les retallades de feina. Els sindicats han expressat la preocupació per l'impacte social i econòmic dels acomiadaments massius.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!