Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb cara de sorpresa, en primer pla, i al fons una botiga de Vodafone

Vodafone pren aire en un moment especialment crític: la competència ja ho nota

Vodafone comença a recuperar-se d'una situació especialment complicada després de les bones dades del juny

Vodafone, una de les principals operadores de telecomunicacions a Espanya, està travessant una etapa complicada. En els darrers temps la fugida de clients ha estat constant. Tot i això, al juny ha aconseguit contenir aquesta pèrdua gràcies a les altes registrades per Lowi, la seva marca low-cost.

L'operadora vermella s'ha enfrontat a importants reptes en els darrers temps. La nova propietat va donar aire fresc a l'empresa. Però encara tenen pendents moltes qüestions com l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà un percentatge important de la plantilla.

Les darreres setmanes s'han vist alguns brots verds. És cert que encara no han sortit dels números vermells en termes de portabilitat. Tot i això, sí que van aconseguir rebaixar aquesta pèrdua de línies al mes fins a la meitat.

Muntatge d'un home usant un ordinador, un mòbil a la mà i en un marc la imatge de la companyia Lowi
Les noves altes de Lowi han vingut de meravella a Vodafone | Khunkorn, Lowi

Vodafone respira més tranquil després de les últimes dades

Vodafone s'estava deixant pel camí al voltant de 45.000 línies mòbils al mes. Aquesta situació resultaria insostenible amb el temps. Però la companyia ha aconseguit frenar aquestes pèrdues i ha reduït la caiguda fins a les 27.000 línies mòbils.

Encara que sembli mentida, són números per a l'esperança. Es pot començar a veure el futur amb una mica més d'optimisme. En tot això exerceix un paper essencial Lowi.

La segona marca de Vodafone està passant per una etapa de creixement important. El llançament de la fibra fit ha estat un gran encert com s'ha pogut comprovar. Aquestes tarifes es van posar en marxa amb el propòsit de plantar cara a altres marques de baix cost com Digi.

Les últimes dades del mes passat revelen un important augment de les altes netes de Lowi. I això ha contribuït de manera important perquè Vodafone pogués maquillar els seus números.

Una botiga de Vodafone, amb un noi al davant fent un gest d'alegria
A Vodafone tenen motius per ser optimistes | Khosro, Vodafone

Vodafone planta cara als rivals

Vodafone, a través de Lowi, intenta fer-se un lloc al mercat low-cost. De moment, ho està aconseguint amb gran èxit. Així es va poder comprovar després que es confirmés l'efecte que va tenir la irrupció a Digi.

La firma romanesa va contenir el creixement. De guanyar 65.000 línies mòbils al mes, al juny el baixo fins a 50.000. Es van produir menys altes netes, cosa que beneficia Lowi i altres companyies.

Per tant, podem dir que Vodafone comença a veure la llum al final del túnel. Després de molt de temps en una situació compromesa, la bona marxa de l'operador de baix cost us permet canviar el rumb de l'empresa.

Aquest petit descans arriba en un moment crucial per a l'operador britànic. La competència ja està notant els efectes dels seus moviments, i encara que encara queda molta feina per fer, els primers signes de millora són encoratjadors.