Home mirant un telèfon

WhatsApp prepara un dels canvis més importants dels últims anys

La companyia continua treballant per millorar el servei

WhatsApp està treballant constantment en noves incorporacions per millorar la plataforma. El seu objectiu és oferir un servei de missatgeria instantània de millor qualitat per competir amb els seus principals rivals al mercat. De fet, una de les seves grans preocupacions ha sorgit a causa de l'enorme quantitat d'usuaris que han deixat el servei per migrar a Telegram, el seu principal competidor.

En els darrers anys, aquesta plataforma ha ofert avantatges tecnològics als seus usuaris, com la possibilitat d'enviar fitxers sense límit de mida ni durada. Però especialment, ha sabut conquerir molts usuaris del seu màxim rival oferint més garanties en termes de qualitat i privadesa. Entre elles, l'opció d'amagar el nostre número de telèfon a la resta de persones d'un grup o la destrucció automàtica dels missatges enviats.

L'última gran actualització de WhatsApp per conquerir els usuaris de Telegram

Tot i les notables diferències existents entre les dues aplicacions, WhatsApp s'ha mantingut com a líder del seu sector amb més de 700 milions d'usuaris. Per qüestió de costum o conformisme, molts usuaris han preferit ser fidels a la companyia. 

Imatge d'una pantalla d'un telèfon mòbil amb les icones de les aplicacions Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube i Twitter
WhatsApp vol fer aquest pas per competir amb Telegram, el seu principal rival | iStockPhoto

Després de renovar la seva plataforma amb millores com el doble 'tick' blau i la velocitat augmentada de les notes de veu, ara WhatsApp pretén fer un altre pas. La companyia ja treballa en la propera actualització i espera que la seva gran novetat serveixi de ganxo per a nous usuaris.

Concretament, l'empresa de missatgeria ha decidit posar-se les piles i programar una nova funció anomenada 'comunitats', segons informen des del portal 'XDA Developers'. Es tracta d'una funció que permetrà crear dins de l'aplicació grups més grans que poden estar formats per centenars de persones que formaran part d'una mateixa comunitat.

Una persona manipula un telèfon mòbil davant d'un ordinador
Les comunitats de WhatsApp poden tenir centenars d'usuaris agregats | GTRES

Les 'comunitats' de WhatsApp que revolucionaran els grups tradicionals

L'objectiu d'aquesta eina és unir diversos grups sota una mateixa comunitat on tots els membres siguin afins o comparteixin algun interès en comú. D'aquesta manera se suprimeix el límit de 50 persones que poden conformar un grup tradicional de WhatsApp. Una situació que, sens dubte, revolucionarà la manera com ens comuniquem de forma grupal.

Segons les captures de pantalles difoses pel portal 'WABetaInfo', els usuaris podran crear un espai per intercanviar missatges amb persones amb els mateixos interessos. Els administradors podran convidar qualsevol persona per unir-se a la comunitat. De fet, el portal detalla que aquest «serà un nou lloc on els administradors tindran més control sobre els grups, principalment per agrupar altres grups amb un interès en comú», assenyalen des del portal esmentat.

L'aplicació Whatsapp instal·lada en un telèfon mòbil
Whatsapp vol revolucionar la plataforma amb una funció per intercanviar missatges entre persones amb els mateixos interessos | EP

A través d'un enllaç públic o codi QR, persones anònimes que no es coneixen entre elles podran conversar amb altres i compartir interessos. Una funció que recorda la plataforma Discord, molt utilitzada pels amants dels videojocs per compartir avenços i trucs. Tot i això, aquesta nova funció no provocarà la desaparició dels grups tradicionals de WhatsApp, la funció dels quals és diferent. Totes dues coexistiran de forma independent, encara que no sabem quant caldrà esperar per veure el gran canvi.