Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
L'aplicació Whatsapp instal·lada en un telèfon mòbil

Whatsapp prepara un truc que canviarà els nostres xats: «D'aquí poc»

Aquesta nova funcionalitat està disponible en la fase beta de Whatsapp per Android

No hi ha dubte que Whatsapp ha entrat a formar part de les nostres vides en els últims anys d'una manera molt evident. I tot arran del mode en què ens comuniquem amb els nostres éssers estimats, ja que ha canviat de forma substancial amb aquesta aplicació.

I és que WhatsApp ens permet enviar missatges, vídeos, àudios o fotografies de forma ràpida i gratuïta, i interactuar ràpidament amb els nostres contactes.

Des del seu naixement el 2009, Whatsapp ha anat creixent en popularitat d'una manera abismal. Segons dades de principis de 2020, a tot el món hi ha al voltant de 2.000 milions de comptes d'aquesta 'app'. Una barbaritat que eleva a Whatsapp al podi de la comunicació virtual a tot el planeta.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La novetat que ja prepara Whatsapp: Contrasenya als nostres xats

Una de les claus de l'èxit de WhatsApp és no tan sols la seva practicitat i funcionalitat, sinó també la seva adaptació als nous temps. L'aplicació ha sabut anar incorporant novetats per ajudar a enriquir el seu servei i hem anat veient com es permet l'enviament de notes de veu, 'GIFs' o 'stickers', per exemple.

Alhora que l'app sumava novetats en l'ús per als seus usuaris, també ha anat fent millores tècniques. És a dir, són aquests canvis que no es veuen, però que repercuteixen positivament en el funcionament de l'aplicació.

Les actualitzacions, doncs, són una constant en la trajectòria de WhatsApp i no paren mai: quan s'aplica una d'elles, ja s'està treballant en la següent. De fet, això és, precisament, el que està passant en els últims dies.

Des de dijous passat, 15 de juliol, alguns usuaris ja poden gaudir de la nova manera multidispositiu, que permet tenir obert el nostre compte de Whatsapp en fins a quatre 'gadgets'. En les pròximes setmanes aquesta actualització anirà arribant a tots els usuaris de l'aplicació perquè puguin gaudir d'aquesta nova prestació.

No obstant això, la companyia de missatgeria instantània ja treballa en paral·lel amb una nova onada d'actualitzacions en el seu ús. Es tracta de la versió 2.21.15.5 de Whatsapp, que ja està disponible a la fase beta de l''app' per a dispositius Android.

Així mateix, la tasca d'aquesta novetat és xifrar d'extrem a extrem les còpies de seguretat dels nostres xats que emmagatzemem al núvol. D'altra banda, l'augment de la seguretat sobre aquestes converses és clau per donar a l'usuari una tranquil·litat més gran a la preservació dels seus contactes i, en definitiva, de la seva intimitat personal.

Així, la nova actualització permet habilitar una contrasenya per protegir aquestes comunicacions i impedir que qualsevol pugui accedir-hi simplement entrant en el nostre núvol. No obstant això, falten encara setmanes perquè la nova funcionalitat arribi a la majoria d'usuaris de l'aplicació, però serà «d'aquí a poc», segons 'WABetaInfo'.

Amb aquesta nova actualització, l'usuari podrà interposar una contrasenya a les converses que guardi en el seu núvol privat. Com és lògic, ningú coneixerà aquest senyal i se subratlla que ni Whatsapp ni Facebook tenen accés a ella, de manera que l'usuari protegeix fiablement la seva privacitat. Aquest 'password' podrà interposar-se no tan sols a l'historial de converses, sinó també als arxius multimèdia que es guardin en el núvol.

Però, s'ha de tenir en compte que aquells usuaris que optin per això hauran d'anar amb cura perquè, si perden el mòbil o obliden la contrasenya, no podran recuperar la còpia de seguretat.

Tanmateix, també hi haurà l'opció de crear una clau d'encriptació de 64 dígits que sol·licitarà per restaurar la còpia de seguretat. Com en el cas de la contrasenya, si es perd, no serà possible recuperar aquesta còpia.

En definitiva, doncs, WhatsApp ens ofereix una nova funcionalitat que, sens dubte, serà molt útil per garantir la privacitat dels seus usuaris. Però de moment, caldrà veure quan arribarà a tots els telèfons mòbils.