Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa

La foto del cap de setmana de Fernando Simón que molts no perdonen

El doctor ha decidit descansar un cap de setmana

Fernando Simón ha estat una de les cares de la pandèmia de coronavirus  pràcticament des del primer moment. S'ha convertit en un referent de la població a l'hora de conèixer l'última hora sobre la malaltia i la seva incidència, i molts fins i tot el consideren culpable de com Espanya ha gestionat la pandèmia i de la quantitat de víctimes que la Covid-19 s'ha cobrat. 

El diari 'ABC' va publicar el passat dissabte, 18 de juliol, unes imatges de Fernando Simón passant un dia de descans  a Portugal, a la platja  i fent surf, titulant la notícia com «Fernando Simón, dissabte de surf a Portugal en plena onada de rebrots», i les xarxes no van trigar a veure una doble intenció del diari, acusant-lo de voler desacreditar  el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat.

El contingut de l'article també fa referència al moment actual, amb més d'un  centenar de brots repartits per tot el territori espanyol, alguns d'ells amb centenars de casos confirmats de coronavirus, i molts usuaris han vist una intenció del diari de desacreditar Simón fent servir les seves activitats en el seu temps lliure.

Els usuaris han esclatat contra el diari pel seu to informatiu i per donar a entendre que un treballador, encara que sigui un director i representant del govern espanyol en una situació com aquesta, no pugui gaudir d'un dia de descans per fer el que vulgui sense que se l'acusi de desatendre les seves obligacions.

Cal recordar que Fernando Simón ha aparegut en roda de premsa gairebé cada dia des del passat mes de febrer, quan els primers casos de Covid-19 es van detectar a Espanya. Hi ha hagut excepcions, com quan el doctor va contagiar-se de la malaltia i va haver de passar un temps en quarantena, però sense cap mena de dubte Simón és una de les cares més reconegudes per la població.

Per aquest motiu, molts no han dubtat a defensar-lo de les crítiques i de defensar que, com a treballador que és, tingui dret a descansar i a passar el seu temps lliure com ell vulgui. «Un treballador fent el que li surt dels ous en el seu temps lliure. Quina vergonya», ironitzava un usuari. 

Altres periodistes defensen Fernando Simón

Molts altres missatges que segueixen aquesta línia se succeeixen a les xarxes, fins i tot de personalitats conegudes que no han dubtat a defensar que Fernando Simón pugui descansar un cap de setmana i passar un dia a la platja amb la família. Una d'aquestes veus va ser la del periodista José Ramón Patterson, conegut per la seva llarga trajectòria a RTVE. 

Patterson va capgirar el to de la notícia i va apuntar directament a 'ABC': «Dic jo que també molts periodistes de l''ABC' hauran anat ja de vacances. La vida segueix i ningú és insubstituïble».