L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell

Més problemes per l'exbisbe Novell: denunciat al Ministeri d'Igualtat

L'entitat No es Teràpia inclou l'exbisbe de Solsona en una trama per «curar» l'homosexualitat

El serial de l'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, inclou un nou episodi. L'associació No es Terapia  —l'Associació Espanyola contra les teràpies de conversió— ha fet arribar al Ministeri d'Igualtat un informe denunciant «teràpies de conversió», tal com informa NacióDigital. Uns cursos que pretenen «curar» l'homosexualitat i compten amb el beneplàcit d'alguns bisbes.

La denúncia, feta per l'entitat que defensa els drets de la comunitat LGTBI, ha estat ampliada. Ara s'inclou la participació del bisbe Novell en aquestes conversions d'homosexuals, a més d'altres noms reconeguts.

Des de No es Terapia, a més, s'ha demanat col·laboració per a trobar víctimes de les «teràpies de conversió», anomenades 'Verdad y Libertad'. Tal com assenyalen a les xarxes socials, aquestes eren fomentades, a més de Novell, per Sánchez Cordón o Ros.

En aquestes també hi ha Juan Antonio Reig Pla, bisbe d'Alcalà d'Henares; Demetrio Fernández, de Còrdova; José Ignacio Munilla, de Bilbao; i una darrera incorporació d'Antonio Cañizares, arquebisbe de València. 

Ara, l'entitat treballa en accions legals per garantir que els fets no quedin en res.

A més, 'Verdad y Libertad', és dirigida per Miguel Ángel Sánchez Cordón. Un fet determinat per relacionar Novell amb el món de les teràpies. 

En el citat mitjà, l'informe de No es terapia assenyala que Xavier Novell està vinculat amb la pràctica i promoció de l'ECOSIEG, Esforços de Canvi d'Orientació Sexual i d'Identitat o Expressió de Gènere.

Novell explicarà per què va renunciar «quan sigui el moment»

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha sortit a la palestra a calmar els ànims. Primer de tot ha demanat respecte per la decisió de Novell de deixar el càrrec. A més, ha assegurat que explicarà els motius personals que hi va haver darrere «quan sigui el moment».

«Ell sap per què i ho dirà quan sigui el moment. Respectem el ritme de cada persona. No obliguem», ha demanat aquest dilluns en una entrevista a Ràdio Estel. Així mateix, ha subratllat que la seva renúncia va ser una «sorpresa per a tothom» i assegura que en desconeix el motiu.

«Per desgràcia, en la televisió i la ràdio fem programes molt poc respectuosos amb la vida de les persones», i ha reclamat textualment respectar la intimitat i tenir paciència fins que Novell decideixi explicar-se.