Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb mans d'una persona gran i un cercle amb diversos bitllets d'euro

Xec de 200 euros per a aquests pensionistes: tres requisits a complir

Si estàs cobrant una pensió no contributiva, estàs de sort

Els pensionistes espanyols cobren en general un bon sou cada mes. Això sí, sobretot ens referim a aquelles persones que es beneficien de pensions contributives.

Això vol dir que han treballat tota la vida o gran part de la mateixa. I per tant, quan finalitza la vida professional tenen una paga de la Seguretat Social fins al final dels seus dies. Un adob que, en molts casos, és més que notable.

Però, hi ha altres pensionistes que ho passen pitjor perquè la paga és més que inferior a la mitjana del que es paga al nostre país. La veritat és que sempre va bé que el govern espanyol els atorgui algun tipus d'ajuda extra com la que comentarem avui. Una que supera amb escreix els 200 euros cada mes.

El xec de 200€ que pot alleujar la teva modesta pensió no contributiva

Parlem d'una paga extra que s'adreça als beneficiaris de pensions no contributives. Estem referint-nos a un tipus de pensions que s'abonen a les persones que no han aportat unes cotitzacions concretes a la Seguretat Social.

Muntatge amb les mans d'una persona gran subjectant bitllets d'euro i un cercle amb un jubilat amb cara de pensatiu
Els pensionistes que guanyen menys estan d'enhorabona | Getty Images, Studioroman

Per això, sempre és d'agrair que el govern espanyol se'n recordi. En aquest cas, els que se'n vulguin beneficiar hauran de complir una sèrie de requisits per augmentar la seva pensió en 200 € cada mes.

Estem parlant d'un extra d'uns 3.300 € anuals que va dirigit a les persones que reben una pensió no contributiva per invalidesa i per a aquelles el grau de les quals de discapacitat és igual o superior al 75%.

El govern espanyol passa a l'acció i ajuda els pensionistes que cobren menys paga

Per a aquestes pensions no contributives sempre cal una ajuda. Sobretot perquè la gent tingui una paga digna si no ha arribat a la cotització mínima necessària per cobrar una pensió contributiva.

Cal assenyalar que, actualment, la quantitat que cobren aquests pensionistes que solen passar-ho malament a final de mes és de 484,64 euros al mes. Per tant, cal posar damunt la taula que aquesta quantitat no arriba al llindar del Salari Mínim Interprofessional.

Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social
Descobreix com et pots fer amb aquest extra a final de mes | España Diario TIPS

Per això, aquells que estiguin interessats a cobrar aquest abonament extra, tots els mesos, han de complir una sèrie de premisses que detallarem a continuació.

Aquesta paga de 3.300€ a l'any significa una pujada de 50% de la pensió mensual de les persones amb discapacitat reconeguda superiors al 75%. Unes persones que a més tenen dret a una pensió de tipus no contributiva.

Els requisits necessaris per accedir a aquesta mena de plus

Per tant, estem parlant de 242,31 euros mensuals cada mes més enllà de la pensió rigorosa. Tot i això, perquè les persones que veuen que els seus ingressos es queden curts a final de mes, amb aquest plus es podria arribar a percebre una pensió de 726,92 euros.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Ara, exposarem quin tipus de requisits són necessaris, en aquest cas tres, perquè puguin pagar-te aquest extra que segur que et vindrà de perles cada mes.

El primer és tenir entre 18 i 65 anys. A més, has d'haver residit a Espanya almenys 5 anys, i dos anys de residència de forma consecutiva.

També has de complir els llindars de reduïts ingressos familiars. Aquests són diferents segons el tipus d'unitat familiar i són els següents:

  • 6.784,54 euros anuals per a unitats familiars amb segon grau de parentiu.
  • 11.533,72 euros a l'any per a unitats familiars amb cònjuge i parents de segon grau.
  • 16.282,90 euros cada any per a tres convivents a casa.
  • 21.032,08 euros anuals per a quatre convivents a la llar.