Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diversos bitllets de 200 euros i una altra imatge d'una dona amb gest pensatiu i amb alguns interrogants de colors sobre el cap

El xec de 200 euros que poden demanar les famílies d'aquesta comunitat autònoma

Alguns ciutadans tindran dret a sol·licitar una ajuda que pot esdevenir un suport vital

La inflació ha tingut un fort impacte a les butxaques dels ciutadans. Els preus van augmentar considerablement després de l'escalada de la guerra entre Ucraïna i Rússia. Aquest increment es va manifestar, sobretot, als combustibles, i omplir el dipòsit del teu vehicle sortia molt car.

En els darrers quatre anys, el preu de la cistella de la compra bàsica ha patit un increment del 47%. I estaria composta d'aliments com oli, arròs, detergent, cafè, detergent, galetes, iogurt, pasta o llet. Així ho reflecteix un informe de la consultora Kantar Worldpanel, i moltes famílies poden tenir problemes per cobrir les necessitats més bàsiques.

Per això, el Gobierno va posar a disposició ajudes com el xec anticrisi, però ja no està disponible per aquest any. Tot i això, la Junta d'Andalusia ha llançat el Bono Carestía, una prestació de 200 euros dirigida a les famílies i col·lectius més vulnerables.

En què consisteix el Bo Carestia?

Aquest bo consisteix en un xec de 200 euros, i vol ajudar els ciutadans que enfronten més problemes per adquirir productes de primera necessitat. El termini es va obrir l'11 d'abril i estarà disponible fins al 13 de maig

Per ser beneficiari del Bono Carestía cal seguir uns requisits. El més important és que les famílies han de tenir menors a càrrec, que han d'estar empadronats al domicili de la persona que sol·licita l'ajut. A més, els ingressos del 2022 han de ser inferiors a tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) anual, és a dir, no superar els 21.600 euros.

La sol·licitud es realitza de forma electrònica, i es pot fer des d'aquest enllaç. La junta d'Andalusia remarca que no cal adjuntar documents si els sol·licitants donen permís per comprovar les dades tributàries.

Per verificar l'estat de la sol·licitud, podeu accedir al catàleg de tràmits de la Junta d'Andalusia i seguir els passos indicats. Pots entrar amb certificat electrònic o Cl@ve. A més, la Conselleria d'Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat assessoren les persones que així ho desitgin trucant al telèfon 955 012 012 o emplenant un formulari.

El Bono Carestia pot ser un gran suport per a les famílies. La inflació continua vigent, i mesures com aquestes són molt beneficioses per al conjunt de la societat.