Soldat abraça a la seva dona

La xifra de catalans que anirien a la guerra per Espanya, ciutat a ciutat

El fòrum d'actualitat 'Electomania' ha realitzat una enquesta per saber l'opinió dels ciutadans

Que el president de Rússia, Vladímir Putin, hagi iniciat un conflicte bèl·lic amb Ucraïna en ple segle XXI sembla surrealista. 

Ja solen dir que la realitat supera la ficció, i si no que ens ho diguin amb la pandèmia de la covid-19 i els llargs dies de confinament a les nostres llars.

Últimament, i com és normal, cada vegada que engeguem la televisió, escoltem la ràdio o llegim algun diari els mitjans de comunicació parlen sobre la guerra a Ucraïna. 

Les darreres setmanes, les graelles dels informatius han estat plenes d'imatges de la invasió Russa i, en gran part, del gran nombre de refugiats que intenten fugir del país per salvar la seva vida i la dels seus afins.

Com hem pogut veure, la majoria de les persones refugiades ucraïneses són àvies, mares, en definitiva, dones amb els seus fills, nets i familiars que intenten posar fi a aquest maleït malson. 

Així, els homes són requerits per anar a lluitar al front i, en molts casos, ells mateixos s'ofereixen voluntaris, negant-se a deixar el seu país a l'estacada.

Lluitaríeu si esclatés una guerra entre Espanya i un altre país?

Aquesta és la pregunta que ha llançat 'Electomania', un fòrum d'actualitat política amb una àmplia comunitat d'usuaris interessats en sondejos d'opinió, dades estadístiques i evolució de les ideologies locals, regionals, nacionals i internacionals.

D'aquesta manera, a través d'una enquesta realitzada pel fòrum d'actualitat, hem pogut ser coneixedors sobre què pensen els catalans i les catalanes davant la pregunta plantejada.

Què pensen les 10 ciutats més grans de Catalunya?

Aquí us deixem què opinen les persones que han participat en aquest sondeig de les 10 ciutats catalanes més grans:

  1. Barcelona: sí 22,7% / no 65,2%
  2. L'Hospitalet de Llobregat: sí 28,3% / no 58,1%
  3. Terrassa: sí 24,9% / no 62,7%
  4. Badalona: sí 27,6% / no 59,6%
  5. Sabadell: sí 23,7% / no 64%
  6. Lleida: sí 23,6% / no 64,4%
  7. Tarragona: sí 29,2% / no 58,3%
  8. Mataró: sí 25,5% / no 62,2%
  9. Reus: sí 11% / no 80,1%
  10. Girona: sí 19,1% / no 70,5%

Si vols saber què pensen en el teu municipi clica en aquest enllaç.

Catalunya i Espanya

Com podeu veure el 'no' guanya de manera flagrant al 'sí'. Per tant, els catalans i les catalanes no s'allistarien per lluitar a favor d'Espanya en el cas que esclatés una guerra entre aquesta i un altre país. 

Mentre que a la resta de l'Estat espanyol es dibuixa un panorama totalment diferent, ja que en la majoria de comunitats autònomes la resposa afirmativa és la que predomina.