Diverses persones al costat d'una tanca que separa un carrer d'un complex residencial tancat al districte de Haidian, Pequín

La Xina endureix les mesures a Pequín per contenir el brot de coronavirus

La tornada a la normalitat ha quedat en suspens, s'ha decretat un confinament parcial i s'han tancat escoles i mercats subterranis

Les autoritats xineses no volen que Pequín  es converteixi en un nou Wuhan  i cada dia que passa endureixen les mesures a la capital del país per tal de contenir el brot de coronavirus que va sorgir la passada setmana al mercat de Xinfadai i que a hores d'ara deixa 137 casos confirmats, 31 més que el dia anterior. El govern municipal va decidir aquest dimarts augmentar el nivell d'emergència per la Covid-19.

Entre aquestes mesures, hi ha el tancament 29 comunitats de veïns de «risc alt» que estan en quarantena, la suspensió d'activitat en escoles i instal·lacions esportives, així com la prohibició de sortir de la ciutat als contagiats i als seus contactes. També s'ha restringit la mobilitat de taxis i autobusos interprovincials. La sotssecretària general del govern municipal pequinès, Chen Bei, va anunciar el dimarts que la ciutat incrementava el nivell d'emergència, amb el que, entre altres mesures, les comunitats de veïns tornaran a comprovar la identitat i l'estat de salut dels residents i a prendre'ls la temperatura.

El brot de coronavirus ha provocat la cancel·lació d'un total de 1.255 vols d'entrada i sortida a Pequín fins al matí d'aquest dimecres, segons informa la premsa local. En concret, han estat cancel·lats 615 vols de sortida i 640 d'entrada, segons el rotatiu 'Global Times. Així, han quedat suspesos els vols interprovincials i s'han prohibit els viatges en grup entre províncies.

Classes presencials suspeses i equipaments oberts amb restriccions

Aquest confinament parcial de la capital xinesa implica la suspensió de totes les classes presencials en educació primària, secundària i superior, i s'aconsella als residents que treballin des del domicili. També tanquen els mercats subterranis, mentre que biblioteques, museus i parcs obriran durant un temps limitat i amb un aforament no superior al 30% de la seva capacitat.

La tornada a la normalitat després que la ciutat baixés el nivell d'emergència a principis de juny ha quedat en suspens, i la prioritat de les autoritats és impedir que el virus s'estengui o que arribi a altres ciutats. D'altra banda, continuen les proves d'àcid nucleic per a tots aquells que hagin tingut contacte amb casos confirmats o que hagin visitat el mercat de Xinfadi, el principal de la metròpolis, tancat des del passat dissabte.

A més de les proves i les mesures de control i prevenció, Pequín ha intensificat la inspecció dels mercats de productes frescos, porc congelat, vedella, xai i productes avícoles, i s'examinen altres negocis, inclosos supermercats i restaurants, per a garantir que no circulen productes contaminats amb el patogen.