Muntatge de Xisca Perelló amb Rada Nadal

Xisca Perelló enfonsada en confirmar-se el pitjor sobre Rafa Nadal

La mallorquina no pot creure's que tot s'hagi enfonsat en qüestió de dies

Xisca Perelló estava vivint un somni amb el seu marit, el tennista Rafa Nadal. La dona del manacorí ha estat sempre el seu suport principal. Els assoliments de Nadal a la pista probablement no haurien estat els mateixos sense l'estabilitat i l'amor que Xisca li ha brindat durant tants anys.

Xisca Perelló fa gairebé 15 anys que és el costat de Rafa, és a dir, és la seva parella de tota la vida.

De fet, Rafa l'anomena Mery, com les persones més properes a aquesta dona, que ha esdevingut la gran patidora en silenci de les calamitats esportives de Rafa.

La noia de 33 anys acaba de veure com la tremenda remuntada que Rafa Nadal havia fet durant aquests últims mesos es veia truncada i per força temps.

Xisca Perelló rep la pitjor notícia sobre Rafa Nadal

Després d'un hivern apoteòsic, en què Rafa ha aconseguit 20 victòries consecutives i tres títols, la primavera es presentava daurada.

Rafa ja estava pensant a afrontar el torneig Roland Garrós quan tot es complicava al tram final del Master 1000 d'Indian Wells.

Després d'una èpica victòria a semifinals contra Carlos Alcaraz, la parella de Xisca Perelló disputava la final d'aquest torneig americà partint com a favorit.

Tanmateix, el cansament acumulat i una malaltia sobrevinguda provocaven que el manacorí perdés contra Taylor Fritz.

La causa va ser un terrible dolor al pit que, fins i tot, li impedia respirar amb normalitat. L'entorn del tennista va començar a alarmar-se i no només pel que aquesta malaltia suposava en l'àmbit esportiu.

També pel fet que fos més greu del que inicialment es temia.

Muntatge fotogràfic de Xisca Perelló i Rafa Nadal
Xisca Perelló, el suport de Rafa a tota hora. | CatalunyaDiari

 

Així doncs, Rafa tornava a Espanya d'urgència i se sotmetia a una revisió completa per determinar què li està passant. I tan important com el què, és el 'fins quan'.

Nadal havia confirmat la seva presència als tornejos de Montecarlo i al Conde Godó, després d'anunciar la seva baixa al Master 1000 de Miami.

Xisca i Rafa han sortit avui de dubtes. El tennista estarà entre 4 i 6 setmanes de baixa. El Dr. Ruiz-Cotorro, qui l'ha atès, ja té diagnòstic: fissura d'estrès a l'arc costal esquerre.

Enfonsats en el moment més complicat

No és el primer moment complicat que Xisca Perelló viu al costat del seu marit  També és conscient de la capacitat del tennista per superar les adversitats i tornar a dalt de tot.

Ella sap que en moments com aquest, el seu paper acompanyant-lo i donant-li tot el suport que necessiti és vital.

Rafa ha encarat aquest cop dur amb la seva actitud habitual: un enuig contingut que ràpidament es converteixi en un esforç positiu.

Toni i Rafa Nadal amb dues copes del Roland Garros
La família del tennista, el seu suport principal. | Europa Press
 

Així doncs, al comunicat que s'ha fet arribar als mitjans de comunicació, el tennista assegura que «no són bones notícies i no m'esperava això. Estic enfonsat i trist perquè, després de l'inici de temporada que he tingut tan bona, arribava a una part molt important de l'any amb molt bones sensacions i bons resultats».

Ràpidament, la parella de Xisca Perelló treu el seu costat lluitador: «Sempre he tingut aquest esperit de lluita i superació i el que sí que faré és tenir paciència i treballar de valent després de la meva recuperació. Un cop més, agrair a tothom el suport».

Ser mare, un dels plans futurs de Xisca

No serà a curt termini, pel moment esportiu crucial que viu Rafa Nadal ara mateix. Tanmateix, Xisca Perelló i ell sempre han volgut ser pares i el moment és cada cop més a prop.

Ja es va especular molt amb la possibilitat que aquest nadó arribés l'any passat, però ell ara està centrat plenament en la seva faceta esportiva. Ja té 35 anys i el cos no és el mateix que amb 20. Rafa vol començar a tancar la seva brillant trajectòria a la pista i això ocupa tota la seva atenció.

Xisca, per la seva banda, tampoc no té gaire temps lliure, ja que és la Presidenta de la Fundació Rafa Nadal i supervisa personalment molts dels seus projectes.

Ara li toca remar al costat de l'estrella del tennis i continuar fent allò que sempre ha fet: ser el seu suport emocional en els moments complicats. Ja vindran temps millors per a Xisca i Rafa i, segurament, no trigaran gaire a arribar.