Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'unes butaques i una pantalla de cinema

Yelmo i Ocine decideixen tancar «temporalment» diverses sales de cinema

Les dues companyies tancaran almenys durant els pròxims 15 dies
Imatge d'arxiu d'unes butaques i una pantalla de cinema
Ocine i Yelmo han anunciat que tancaran temporalment gran part de les seves sales de cinema | Pixabay

Un altre dels sectors afectats per la pandèmia del coronavirus és el del cinema. Les restriccions, la manca de públic i la manca d'estrenes que s'estan produint en els darrers mesos han provocat que algunes cadenes hagin decidit tancar temporalment les seves sales de cinema. A Catalunya les cadenes Yelmo i Ocine han anunciat que tancaran almenys durant els pròxims 15 dies.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La cadena Yelmo compta amb 51 cinemes a tot l'Estat dels quals només queden oberts 10. En un comunicat l'empresa ha explicat que «l'increment de restriccions, toc de queda imposats i la retirada de pel·lícules previstes per a les pròximes setmanes compliquen l'operació dels cines». De fet, des de la seva pàgina web ja han retirat la venda d'entrades de les sales que tenen a Barcelona, Sant Cugat i Castelldefels i només permeten comprar-ne per a Madrid i Les Palmes de Gran Canària.

El Country Manager de Cine Yelmo, Fernando Évole, ha explicat que «hem estat en continu contacte amb les autoritats per adaptar-nos a les circumstàncies des de l'inici de la pandèmia i comprometre'ns amb el públic per garantir la seva seguretat que, actualment, passa pel tancament de les mateixes».

Ocine també tanca temporalment les sales

Per la seva part, Ocine, que compta amb 21 cinemes a Espanya i dos a França, ha anunciat que dels 11 cinemes que té a Catalunya només en mantindrà oberts 3: els de Badalona, Granollers i Les Gavarres, a Tarragona.  No obstant això, la responsable de màrqueting, Lara Marsal, ha explicat que la previsió és que la majoria dels cinemes tornin a obrir a la primavera. 

Marsa, qui ha recordat la necessitat de rebre més ajudes, ha afegit que «en aquesta decisió influeix la pandèmia, les restriccions i els horaris: hi ha zones a Espanya on s'ha complicat tot moltíssim. També afecta els títols que s'estrenen, especialment el mercat de 'blockbusters'».

244 sales obertes de les 543 que hi ha a tot l'Estat

Aquesta setmana hi ha 88 sales de cinema menys obertes que les que hi havia la setmana passada, és a dir, del total de 543 que hi ha a tot l'Estat només continuen obertes 244, segons informa 'SalaAbierta'.

El 2020 també ha estat un any molt dur per aquest sector que ha vist com el coronavirus els obligava a tancar els establiments per tal de frenar el contagi, així com canviar els horaris d'exhibició a causa del toc de queda. A aquestes restriccions s'ha de sumar la manca de noves estrenes, ja que, tal com recull el diari 'Ara', aquesta setmana només n'hi ha quatre i no es preveu que hi hagi grans títols fins al pròxim 17 de març amb 'Gozilla vs. Kong o el 26 amb 'Monster Hunter'.