Urgent: Un municipi espanyol torna a la fase 1 per un brot incontrolable

Quedarà prohibida l'entrada i sortida del municipi, es tanquen els seus centres de dia i es restringeixen les visites a les residències

Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic
Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Salut, Manuel Villegas | ACN

El conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, ha anunciat aquest mateix dijous que el municipi de Totana tornarà a la fase 1 de la desescalada després del gran augment del nombre de casos positius per coronavirus. Les xifres s'han disparat en les últimes hores per l'assistència als locals d'oci nocturn, i són ja 55 les persones infectades de Covid-19. 

D'aquesta manera, quedarà prohibida l'entrada i sortida del municipi, es tancaran també els seus centres de dia i es restringiran les visites a les residències per a gent gran. A més, també es tancaran els centres de salut, excepte per a l'atenció relacionada amb la pandèmia i les urgències. «Del que es tracta és que la gent surti el menys possible de casa», ha assegurat el conseller, que ha manifestat la seva «por» a què es produeixi un brot que no es pugui controlar. 

Després de la reunió extraordinària de la comissió de seguiment post-covid i del Consell de Govern, Villegas ha volgut fer una crida especial a la comunitat llatinoamericana establerta a la regió, que suposa el 60% dels contagis registrats al municipi. 

Tornen a disparar-se els contagis

Les últimes dades ofertes avui pel Ministeri de Sanitat deixen clar que Espanya encara està lluny de superar aquesta pandèmia. Segons s'ha notificat, en les últimes 24 hores s'han registrat 730 casos nous arreu del país, el que suposa un important augment respecte al nombre d'ahir. Pel que fa a les morts, se n'han sumat 2, que fan pujar el nombre de víctimes fins a les 28.426.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit que hi ha 224 brots actius actualment a Espanya, 23 més dels que es van anunciar el dilluns. Durant la setmana passada es va mantenir una tendència a l'alça pel que fa al nombre de contagis, però entre aquest dilluns i dimarts el nombre de nous casos va disminuir. Ara, però, la tendència torna a créixer i cada vegada a pitjor. Des dels inicis de la pandèmia, ja són 267.551 les persones contagiades a Espanya. 


Comentaris

envia el comentari