La Zona Franca de Barcelona acull una jornada per reduir les emissions de CO2

Durant la sessió s'han presentat diverses iniciatives per minimitzar l'emissió d'aquests gasos

Jornada per la reducció de les emissions de Co2
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible | Catalunya Diari

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha acollit aquest dijous la jornada «La Zona Franca i la reducció de les emissions de CO2», on s'han presentat diverses iniciatives per fomentar una mobilitat més sostenible dins l'àrea industrial i així reduir emissions, costos i temps pel que fa al transport. 

La jornada s'ha dividit en diverses càpsules informatives de deu minuts cadascuna i ha comptat amb la participació de Miquel Rodríguez, Comissionat de l'Agenda 2030 de l'Ajuntament de Barcelona, i de diverses empreses i entitats com l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'Autoritat Metropolitana del Transport (AMT), El Consorci de la Zona Franca, el RACC, BusUp i Reby Patinets. 

Noves mesures per a un canvi de mobilitat

Durant la jornada, el Consorci ha donat a conèixer totes les vies d'accés al polígon de la Zona Franca amb transport públic. També ha anunciat l'ampliació del carril bici de la zona industrial, i ha exposat els acords que s'han dut a terme amb empreses com el RACC i Reby per tal d'incentivar altres maneres d'utilitzar el transport

Jornada per la reducció de les emissions de Co2
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona mostra les millores en mobilitat que s'instal·laran al polígon | Catalunya Diari

Des del RACC s'ha decidit posar en marxa el RACC Hop, un servei de trajectes amb cotxe compartits que pretén millorar la mobilitat dels més de 4.000 treballadors del polígon. Per altra banda, Reby, l'empresa de patinets elèctrics, s'ha compromès a instal·lar punts d'aparcament davant les oficines de les empreses que ho sol·licitin, així els treballadors podran completar amb patinet el trajecte del metro al lloc de treball. Una altra de les iniciatives presentades és BusUp, una app que permet compartir trajectes amb autobús. Aquesta mesura pot ser molt útil si altres organitzacions que volen donar aquest servei als seus treballadors, ja que suposaria un gran estalvi de diners. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari