La Zona Franca de Barcelona crea el primer Consell de la Dona en un àmbit industrial

Amb aquesta iniciativa es pretén avançar en la igualtat d'oportunitats sense distinció de gènere

Reunió al Consorci de la Zona Franca de Barcelona
Reunió del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per presentar el primer Consell de la Dona | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha celebrat una reunió per tal de començar a treballar en la creació d'un Consell de la Dona. Aquest, operarà com a organisme consultiu per a les polítiques d'igualtat que es duguin a terme a l'àrea productiva del polígon,  i es pretén donar visibilitat al col·lectiu femení en l'àmbit industrial, afavorir la perspectiva de gènere, i també l'equiparació de drets.

La directora general del Consorci de la Zona Franca, Blanca Sorigué, ha manifestat que «és una evidència que els llocs directius s'han d'aconseguir per qüestions de qualitats, capacitats, formació, habilitats... i no per una qüestió de gènere». Sorigué ha explicat que l'any passat es va llençar la campanya #jotambésocfranca, per tal de donar visibilitat a les dones treballadores del polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona, però que aquest any s'ha volgut anar més enllà i impulsar el primer Consell de la Dona en aquest àmbit industrial. «Encara existeixen moltes menys dones directives que homes directius, per tant, accions com les que avui hem dut a terme en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona són importantíssimes», afegia. 

Moltes empreses del polígon se sumen a la iniciativa

En aquesta primera reunió s'ha comptat amb el suport i la implicació activa de les directives de moltes empreses destacades del polígon de la Zona Franca de Barcelona. Entre elles destaquen Blanca Sorigué, directora general del CZFB, Montse Pallarés, presidenta de COCEMFE, Íngrid Buera, directora de l'Àrea de Negoci de Mercabarna, i moltes altres integrants d'empreses com Cellnex Telecom, Quimidroga, Nissan Motor Ibérica o Covestro.

Totes les participants han apuntat la necessitat de conèixer la realitat laboral de les dones en aquest àmbit, de facilitar la presència femenina en aquest tipus de professions, i també la necessitat d'impulsar mesures que afavoreixin la conciliació familiar. 

Impulsores del Consell de la Dona de la Zona Franca
Directives d'empreses de la Zona Franca que formaran part del Consell de la Dona | Cedida

Es posa el focus en els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Amb aquesta iniciativa, es pretén avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, especialment en l'objectiu número 5, que fa referència a la igualtat de gènere. El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha afirmat que «la nostra entitat ha posat el focus estratègic en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en la Responsabilitat Social i en la Innovació». Navarro ha acabat dient que «es tracta d'una trobada per donar el primer pas per anar a constituir un grup de treball per fomentar la perspectiva de gènere orientada a fer realitat la igualtat».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari