Temps encara tranquil però amb alguns canvis ja aquest dimecres

El sol i les boires dominaran al matí, però a la tarda començaran a arribar núvols per Ponent que s’aniran estenent per tot el territori. Dijous torna la pluja, la neu i el fred

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

El temps continuarà força tranquil aquest dimecres però ja tindrem els primers indicis de canvis a partir de la tarda. Fins llavors, el sol dominarà en general amb el pas de bandes de núvols alts i prims i les boires seguiran sent extenses a l’interior, algunes de les quals seran, de nou, persistents, sobretot a l’altiplà central i al pla de Lleida, on hi farà molt fred.

A partir de la tarda, l’aproximació d’un front atlàntic farà augmentar els núvols per Ponent i el sud de Catalunya, que s’aniran estenent per tot el territori d’oest a est. També augmentaran els núvols baixos al nord-est. A més, a la cara nord del Pirineu estarà molt ennuvolat durant tota la jornada amb alguns xàfecs febles que seran en forma de neu a partir de 1.600 metres. Cauran també alguns ruixats a la resta del Pirineu i al nord de Girona. 

El sol i les boires continuaran dominant aquest dimecres
El sol i les boires continuaran dominant aquest dimecres | Magda Bustos

 

Fred d’hivern a primera hora i més bonança a migdia

Pel que fa a les temperatures, es mantindrà el fred de nit amb glaçades a molts punts de l’interior i del prelitoral. Moltes mínimes es mouran entre els -2º i els 3º, mentre que seran més baixes al Pirineu i més altes a prop de la costa. Això farà que, com ja ha passat aquest dimarts, algunes de les boires siguin gebradores. Hi haurà inversió tèrmica.

Si ens fixem amb les màximes, pujaran una mica més i moltes es situaran entre els 14º i els 19º a la costa i prelitoral. No obstant, a les zones amb boira rondaran els 5º o quedaran tan sols una mica per sota dels 10º. A la resta de Catalunya, s’espera fresca amb entre 10º i 15º.

Tornen les pluges, el fred i la neu de cara a dijous

La bonança s’acabarà de cara a dijous, quan esperem un sobtat canvi de temps amb noves pluges arreu, nevades al Pirineu i fred hivernal, així com vent de mestral i tramuntana fins divendres. Una situació que ens farà recordar que ens trobem a les portes de l’hivern. No obstant, de cara al cap de setmana la situació millora clarament amb temperatures que remuntaran.


Comentaris

envia el comentari