Divendres amb sol radiant i temperatures més altes

Tan sols hi haurà alguns núvols baixos a primera i última hora del dia a la costa i al nord-est que no impediran una jornada assolellada arreu. Se superaran els 20º a molts punts

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Aquest divendres tornarem a tenir un dia radiant a tot Catalunya amb sol i temperatures que pujaran més que no pas dijous, amb algunes excepcions. Se superaran els 20º a molts punts del territori. Serà el preludi d’un cap de setmana molt plàcid i, novament, d’avançada primavera.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar dominador a tot arreu, si bé a primera i última hora del dia hi haurà alguns núvols baixos poc importants a punts de la costa i del nord-est que es dissiparan ràpidament. A més, el vent de mestral bufarà fins a mig matí a les Terres de l’Ebre i sud de Camp de Tarragona, però acabarà desapareixent. També la tramuntana bufarà al nord de l’Alt Empordà.

Sortida de sol dijous a Gavà
El sol tornarà a lluir arreu aquest divendres | Xavi Cabo

 

Temperatures cap amunt a gran part de Catalunya

Si ens fixem en les temperatures, pujaran encara una mica més i la majoria de màximes es mouran entre els 17º i 22º. No obstant, l’ascens pot ser localment moderat a Ponent i les Terres de l’Ebre, on es superaran aquestes xifres lleugerament. Per contra, els termòmetres poden quedar-se un pel més curts entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la de Barcelona.

Les mínimes també pujaran i les glaçades de les dues últimes matinades perdran extensió. En general, els valors es mouran entre els 0º i 5º a l’interior, 6º i 11º al litoral i 3º i 8º a la resta, si bé a les valls del Pirineu es pot registrar algun -2º o -3º.

Cap de setmana primaveral

De cara a la previsió del cap de setmana, les temperatures encara pujaran una mica més, sobretot dissabte, quan moltes màximes es mouran entre els 20º i 25º. Un ambient primaveral que vindrà acompanyat de sol radiant arreu. De cara a la propera setmana, les temperatures baixaran clarament amb una sensació més de finals d’hivern i alguns xàfecs.  


Comentaris

envia el comentari