Clara millora del temps aquest dissabte amb sol arreu

Tan sols creuaran algunes bandes de núvols alts i prims poc importants. Les temperatures es mantindran similars en un dia per aprofitar. Diumenge arriben canvis

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Després d’un divendres passat per aigua, el temps millora clarament aquest dissabte i tindrem sol a gran part de Catalunya sense precipitacions. Tan sols creuaran bandes de núvols alts i prims que afectaran sobretot punts de Ponent i del Pirineu, tot i que no comportaran més conseqüències. No obstant, fins a mig matí hi haurà boires persistents a punts de l'interior, sobretot entre l'altiplà central i el pla de Lleida. A última hora augmentaran els núvols per l’oest.

Les pluges de divendres han estat febles, d’anar fent, i han escombrat tot Catalunya, deixant quantitats molt poc importants de precipitació. La majoria de comarques han recollit entre 1 i 10 litres, tot i que al voltant del Pirineu s’ha superat lleugerament aquesta xifra. Una aigua que s’ha anat enretirant al llarg de la tarda i que deixa pas a un dissabte assolellat.

Tot plegat amb temperatures que de nit seran més fredes, però de dia es mantindran similars a dies anteriors i més altes que divendres amb màximes entre els 13º i 18º en general, més baixes a punts de l’interior i de muntanya. Un ambient agradable a molts punts en un dia per aprofitar a l’aire lliure. Les mínimes baixaran i hi haurà glaçades al Pirineu. Molts valors es mouran entre 1º i 6º excepte al litoral, on quedaran més altes. 

Pel que fa al vent, bufarà el mestral a les comarques de Tarragona fins a mig matí amb algun cop fort a les Terres de l’Ebre i zones elevades del prelitoral i de l’interior. Les ventades, que també es deixaran sentir al nord de l’Alt Empordà, aniran a la baixa a partir de llavors.

El sol dominarà aquest dissabte
El sol dominarà aquest dissabte | @DawnSunset93

 

Nou però poc important canvi de temps diumenge

Seguint la dinàmica dels corrents atlàntics dels últims dies, el temps no pot mantenir-se estable més enllà de 24 o 48 hores. D’aquesta manera, diumenge arriba un nou front que portarà canvis. Serà força desgastat i tan sols deixarà al matí xàfecs febles a Ponent, Pirineu i Prepirineu, bàsicament el sector occidental. 

No es descarten plugims a la resta del territori, però seran molt locals i la costa quedarà força al marge d’aquesta situació. La cota de neu voltarà els 1.500 metres amb temperatures semblants. En general estarà mig ennuvolat, segurament amb més sol a la tarda, i el vent de Ponent bufarà amb ganes i cops forts a les parts altes del nord-est i als cims dels Pirineus.

Pujada clara de les temperatures la propera setmana

Dilluns encara s’esperen xàfecs i ambient un pel més fred amb cota de neu que, a la cara nord, pot baixar fins els 1.000 metres. No obstant, a mitjans de setmana els mapes segueixen indicant que les temperatures pujaran clarament i sembla que podríem acabar el mes de novembre amb valors atípics per l’època i temps tranquil. Ho anirem seguint.

  


Comentaris

envia el comentari