L’onada de calor perd intensitat diumenge, però encara amb 40º a Ponent

La calor extrema marxa de la costa i també afluixa a gran part de l’interior, però seguiran les temperatures molt altes i la nit tornarà a ser tropical. Els propers dies continuarà el descens
meteo
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

L’onada de calor històrica que ens afecta aquesta setmana i que dissabte ens ha tornat a deixar un ambient insuportable i asfixiant arreu, tot i que una molt menys al nord-est, comença a punxar i aquest diumenge ja baixaran les temperatures arreu, si bé continuaran les màximes extremes a Ponent i zones properes amb 40º. On més es normalitzarà el termòmetre serà a la costa, però la xafogor hi guanyarà protagonisme. La propera nit tornarà a ser de molt mal dormir.

 

MINUT A MINUT: Seguiment especial de l'onada de calor històrica amb tots els récords assolits

 

A les comarques de Ponent i vall de l’Ebre es tornaran a assolir o superar els 40º, i ja portarem ben bé quatre jornades seguides així, amb un ambient molt tòrrid. No obstant, a gran part de l’interior les màximes ja es mouran entre els 35º i 39º, al prelitoral es situaran de 31º a 36º i a la costa entre 28º i 33º.

 

D’aquesta manera, els termòmetres baixaran entre 1 i 3º en general, però venim de tan amunt que continuarà fent molta calor, totalment atípica. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives moltes alertes per calor extrema, encara amb color vermell la zona de Ponent, Conca de Tremps i altres comarques interiors, però els avisos desapareixen de gran part del litoral i prelitoral.

Mapa d'alerta per calor extrema aquest diumenge
Mapa d'alertes per calor extrema aquest diumenge | Meteocat

 

La propera nit tornarà a ser de molt mal dormir amb valors tropicals que es situaran per sobre dels 20º a gran part del territori, inclús pel damunt dels 25º en algunes zones, especialment a prop de la costa, tal i com ja ha passat l’última matinada.

 

Pel que fa a l’estat del cel, el sol tornarà a dominar a tot arreu, tot i alguns núvols baixos en trams costaners del sud de Catalunya i extrem nord de la Costa Brava, sobretot a primera i última hora. A la tarda, les nuvolades tornaran a créixer amb ganes al Pirineu i deixaran alguna tamborinada local.

 

Calor més normalitzada a l’inici de la propera setmana

Diumenge no farà tanta calor asfixiant a tot el territori
A partir de diumenge no farà tanta calor asfixiant a tot el territori | Paqui Soldado

 

Aquest descens de la temperatura de diumenge tindrà continuïtat a l’inici de la setmana vinent i, si bé seguirà fent calor intensa de ple estiu, ja no parlarem d’onada de calor amb entre 32º i 37º a gran part de l’interior i al voltant o per sota dels 30º a la costa, on la xafogor serà cada vegada més pesada.

Dilluns encara hi haurà algun valor extrem a Ponent, però entre dimarts i dimecres el descens serà encara més notori arreu amb calor força normalitzada per trobar-nos a l’inici del juliol. Les tempestes de tarda es succeiran al Pirineu, però difícilment sortiran d’aquesta àrea. No es veuen pluges per enlloc.

 

La calor extrema podria tornar el proper cap de setmana

Segons indiquen els mapes a hores d’ara, podria ser que, de cara al proper cap de setmana, puguem tenir un nou repunt de les temperatures extremes d’onada de calor. Els 40º tornarien a Ponent i en alguns altres punts de l’interior, i l’ambient tòrrid afectaria a totes les comarques, tot i que segurament no amb la intensitat d’aquests dies. Ho haurem d’anar seguint amb molta atenció per si s’acaba complint aquesta previsió.

També et pot interesar...Comentaris

envia el comentari