Avisos a gran part de Catalunya per pluja localment intensa

Els ruixats poden caure amb ganes entre la costa de Tarragona i la del sud de Barcelona i a molts punts de l’interior

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Xavi Segura

Aquest dimecres tindrem el dia, probablement, amb més pluges i inestabilitat de tota la setmana amb xàfecs intensos arribant a la mateixa costa. Després d’un dimarts marcat per les tempestes fortes al prelitoral i a l’interior (Cliqueu en aquest enllaç per consultar el balanç de les tempestes de dimarts), els ruixats guanyaran clarament molt més terreny.

La bossa d’aire fred que afecta el nord de la península ibèrica se’ns tira al damunt aquest dimecres i farà augmentar la inestabilitat de forma considerable. Ja al matí i fins a migdia, les precipitacions més importants es concentraran a la costa de Tarragona, especialment al Camp, així com a la meitat oest del país, amb alguns patacs importants d’aigua.

De fet, el vent bufarà entre xaloc i llevant entre mig matí i primera hora de la tarda a la majoria de la costa catalana i això afavorirà el creixement de tempestes sobre del mar que entraran terra endins.

Les tempestes aniran avançant cap a l’est i acabaran afectant també punts de la costa de Barcelona, especialment les comarques del sud. A partir de migdia i la tarda, els ruixats podran aparèixer a qualsevol punt, especialment a l’interior i a la meitat nord, però també se n’esperen al sud.

Les tempestes seran localment molt intenses i poden anar acompanyades de calamarsa, pedra, fortes ratxes de vent i aparat elèctric. 

Avisos taronja al Camp de Tarragona

 
La pluja pot caure amb intensitat aquest dimecres
La pluja pot caure amb intensitat aquest dimecres | Jordi Rodoreda

 

Les tempestes poden ser especialment intenses al voltant del Camp de Tarragona, sobretot al matí. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos taronja per forta pluja (20 litres en tan sols 30 minuts) a les comarques del Tarragonès, l’Alt i el Baix Camp i la Conca de Barberà. També s'ha activat l'avís taronja per pluja a l'Anoia, Alt Penedès i Priorat.

També s’ha activat un avís per acumulació d’aigua en aquestes comarques i també al Baix Penedès i al Priorat perquè, en aquestes zones, localment es poden acumular fins a 100 litres per metre quadrat en tot l’episodi. S’haurà d’anar seguint amb molta atenció si finalment s’acaben complint aquestes previsions.

A més, el SMC ha activat avisos grocs per fortes pluges a gran part del país, excepte l’extrem nord de les comarques de Lleida i part del litoral i prelitoral de Girona, així com el Maresme, ja que quedaran una mica més al marge d’aquesta situació, tot i que no s’hi descarten ruixats.

Mapa d'avisos per pluja per aquest dimecres
Mapa d'avisos per pluja per aquest dimecres | Meteocat

 

 

Temperatures avall

Amb tot plegat, les temperatures baixaran en general i les màximes es mouran, en conjunt, entre els 21º i els 26º, inclús més baixes al Pirineu i punts de la Catalunya Central. Els termòmetres es poden desplomar en el moment de tempesta. 

La inestabilitat continua dijous

De cara a dijous, el temps vol segui ben mogut amb molta inestabilitat i ruixats que seguiran caient a molts punts del territori. Tornarà a ploure a punts de la costa, però sembla que els 


Comentaris

envia el comentari