Temperatures clarament cap amunt dimecres però amb cel molt enterbolit

Les màximes es dispararan a molts punts del litoral, prelitoral, sud de Lleida i Terres de l’Ebre pel vent de Ponent, amb valors entre 21º i 26º en conjunt però amb algun 27º o 28º

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Aquest dimecres el vent de Ponent serà el clar protagonista, ja que bufarà a gran part de Catalunya i farà pujar les temperatures de forma clara a la costa, prelitoral, sud de Lleida i Terres de l’Ebre, on hi farà un ambient força càlid. Alguns valors poden superar els 25º de forma puntual, especialment al terç sud del territori i a zones de Girona, com ja ha passat dimarts a punts de Ponent. Tot plegat amb un cel molt enterbolit per núvols.

En general, la majoria de màximes es situaran entre els 21º i 26º al litoral i prelitoral, però es podran assolir els 27º o 28º de forma puntual al prelitoral de Girona, a les Terres de l’Ebre i al sud de les comarques de Ponent. Un ambient pràcticament pre-estiuenc que vindrà acompanyat d’aquest vent aponentat amb alguna ràfega forta a zones elevades de l’interior i de Girona.

En canvi, a la resta de Catalunya els termòmetres no pujaran tant, especialment al Pirineu, on les màximes encara es situaran entre els 15º i 20º. També tiraran clarament cap amunt les mínimes, que no tindran res a veure amb els valors tan freds de dies anteriors. No s’esperen glaçades amb valors entre els 10º i 15º al litoral i prelitoral, de 6º a 11º a l’interior i de 2º a 7º al Pirineu.

Jornada d'intervals de núvols i clara pujada de les temperatures
Jornada d'intervals de núvols i clara pujada de les temperatures | MeteoMoià

 

Cel molt enterbolit per núvols amb xàfec al nord-oest

Els núvols baixos que han mantingut el cel molt tapat a la costa i prelitoral de Barcelona i Girona aquest dimarts, continuaran apareixent dimecres, tot i que aniran a menys. El que tindrem sobretot serà molts núvols alts i prims que enterboliran el cel a tot Catalunya, així com algunes nuvolades més destacables. 

On sí que hi haurà molts núvols serà, especialment, al Pirineu de Lleida, on hi cauran xàfecs, més extensos a la tarda. No es descarta que els ruixats arribin de forma feble a la resta de la serralada i punts de l’interior.

Muntanya russa de temperatures

De cara a dijous, el Ponent deixarà de bufar i provocarà una baixada de les temperatures, si bé el mestral pot mantenir valors alts al sud de Catalunya. En canvi, divendres i dissabte tornaran a pujar de valents els termòmetres amb ambient càlid i força sol. 


Comentaris

envia el comentari