URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Un aiguat torrencial deixa més de 30 l/m² en poca estona al prelitoral de Barcelona

La tempesta afecta especialment punts del Vallès, Baix Llobregat i Alt Penedès amb grans de calamarsa. Els xàfecs continuaran aquesta tarda a més comarques del nord-est
Tempesta acompanyada de pedra petita al Vallès Occidental | Twitter (@CRISTIANBCNS)

 

El temps d’avui sembla més aviat de primavera si no fos per la calor d’estiu que, tot i ser força moderada, continua arreu. Després de la treva matinal al cel un cop han marxat les pluges de la matinada, a partir del migdia les nuvolades han crescut com bolets i han començat a aparèixer tamborinades sobtades a diversos punts de la meitat nord. Destaca especialment la forta tempesta que afecta punts de l’Alt Penedès, del Baix Llobregat i del Vallès que ha deixat autèntics aiguats en ciutats com Terrassa, Molins de Rei, Sabadell o Granollers. La tamborinada es va fent gran i també afecta o afectarà comarques com el Maresme, Osona o la Selva. 

 

Imatge de la forta tempesta, especialment al Vallès | METEOCAT

 

En alguns casos, han caigut més de 30 l/m² en pocs minuts i s’han vist algunes calamarsades amb fortes ventades. Un escenari de tempesta severa que, a diferència de les caigudes ahir, aquesta s’ha mantingut força estàtica al damunt de la mateixa zona i, de fet, continua caient i afectant més zones. A Terrassa, per exemple, han caigut 27,6 l/m² en tan sols mitja hora, i ha continuat plovent, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Molta precaució si hem de conduir a les zones on hi ha aquest aiguat.

 

De moment, i sumat a la poquíssima pluja que ha caigut a la zona aquesta matinada, s’han registrat fins a 35 l/m² a Matadepera, 34 l/m² a Terrassa, 30 l/m² a Viladecavalls, 25 l/m² a Rubí, 22 l/m² a la Beguda Alta o 18 l/m² a Molins de Rei. Aquestes són algunes de les imatges de la tempesta:

 

 

Traca final de tempestes

Al llarg de la tarda, els ruixats i les tempestes cauran a molts punts de la meitat nord, especialment entre les comarques de Barcelona, Girona i el Pirineu. On més pluja s’espera és entre el prelitoral i l’interior, però també poden arribar xàfecs més dèbils a la mateixa costa. En aquest sentit, el SMC manté activades moltes alertes per fortes tempestes que, localment, poden anar acompanyades de calamarsa o pedra i fortes ventades:

 

Mapa d'alertes per fortes pluges aquest dimarts | METEOCAT

 

A la resta, el temps serà més tranquil amb més sol a la meitat sud i calor moderada d’entre 25º i 30º les màximes. Demà tot plegat ja serà història, ja que aquesta traca final de tempestes donarà pas a un dimecres de força sol i sense pluja, sense descartar algun ruixat puntual de tarda al Pirineu. 

 

També et pot interessar...