Controlat l’incendi de la Vall d’Aran després de cremar 240 hectàrees

Els Bombers segueixen vigilant la zona per donar-lo per extingit del tot. Les nevades febles i el fred intens de les últimes hores han ajudat a les tasques d’extinció

Imatge de l'incendi de les últimes hores a la Vall d'Aran
Imatge de l'incendi de les últimes hores a la Vall d'Aran | Bombers

L’incendi forestal que cremava des de diumenge passat a la zona d’Arties de la Vall d’Aran ha quedat controlat al llarg de les últimes hores després de cremar prop de 240 hectàrees de pastures. Malgrat l’espectacularitat del foc, les flames no han arribat a zones boscoses de les cotes més baixes ni a les cases de les poblacions afectades, concretament Arties, Garós i Gessa.

No obstant, a hores d’ara els Pompiers d’Aran, que han treballat conjuntament amb els Bombers de la Generalitat, continuen vigilant la zona per donar definitivament per extingit el foc. La crema controlada dels GRAF l’any 2017 en aquesta zona ha permès controlar amb més rapidesa les flames d’un punt que, aquell mateix any, també va patir un incendi.

L'incendi ha quedat controlat
L'incendi ha quedat controlat | Bombers

 

Reconduir el foc per evitar afectacions als nuclis urbans

L’estratègia que han utilitzat els Bombers ha estat la de confinar el foc per tal d’allunyar-lo de les zones habitades i reduir el risc de despreniments de pedres i allaus a les zones urbanes i en les infraestructures, ja que l’incendi es trobava molt a prop de la carretera C-28, que en cap cas ha hagut de ser tallada al trànsit.

Gràcies a la reconducció de les flames, també s’ha evitat que el foc arribés al fons del barranc d’Era Gimbreta, impedint que afecti a zones amb més vegetació. Malgrat la constant vigilància de l’incendi ja controlat, durant aquesta nit els Bombers s’han retirat a la zona pels possibles despreniments i el fred amb temperatures extremadament baixes i s’ha fet seguiment des del Grup de Suport Logístic instal·lat al Centre de Comandament de Bombers, a Vielha.

La neu d’aquest dimecres ajuda a extingir el foc

Les previsions meteorològiques per aquest dimecres són molt favorables per ajudar a donar per extingit definitivament el foc, ja que les nevades febles que cauen a les cotes altes i mitjanes de la Vall d’Aran continuaran al llarg de les properes hores i la neu acabarà baixant a totes les cotes al final del dia. A més, el fred serà cada cop més intens i, malgrat el fort vent que pot bufar als cims, tot plegat ajudarà a donar per acabat l’incendi.


Comentaris

envia el comentari