Imatge de la lluna

Eclipsi lunar 2020: Les precioses imatges del primer eclipsi i lluna plena del 2020

Aquest divendres va tenir lloc el primer eclipsi lunar penombra del 2020, coincidint a més, amb la primera lluna plena de l’any, coneguda també com a Lluna del Llop

El primer eclipsi de lluna ha arribat d’hora enguany. Va tenir lloc aquest passat divendres, i es tracta del primereclipsi lunar penombra del 2020. A més a més, va coincidir amb la primera lluna plena del mes, coneguda popularment com la Lluna del Llop.

L’eclipsi va començar al voltant de les 18:07 hores a Catalunya (17:07 UTC), i va tenir una durada aproximada d’unes 4 hores, arribant al seu màxim cap a les 20:08 hores local. Els núvols i les pluges del matí no van impedir que es pogués veure aquest bonic esdeveniment, ja que la nuvolositat va minvar a partir del migdia.

L’eclipsi es va poder veure retransmès en directe des de diferents punts del planeta, i va ser visible a tot Europa, Àfrica i Àsia, mentre que a Amèrica només van poder veure les primeres fases.  

Aquestes són les millors imatges que ens ha deixat el primer eclipsi lunar penombra de l’any, d’un total de 4. Els pròxims 3 tindran lloc els dies 5 de juny, 5 de juliol i 30 de novembre.