Imatges precioses: Molts arcs de Sant Martí a Catalunya en una nova espectacular sortida de sol entre xàfecs

L'allunyament del front atlàntic ha fet que s'hagin obert clarianes ràpidament després de les pluges i aquest fet ha facilitat el fenomen

Imatge d'un arc de Sant Martí al Delta de l'Ebre
Els arcs de Sant Martí han tornat a ser nombrosos al llarg d'aquest matí | Esteve Fornós

El cel d'aquest matí de dimecres, 10 de febrer, ha estat tot un espectacle durant una bona estona a molts indrets de les comarques de Tarragona i sud de Barcelona. El pas d’un front poc actiu al sud de Catalunya ha cobert el cel de núvols amenaçadors amb tan sols 4 gotes mal repartides per les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona, o flocs a les cotes més altes de les muntanyes tarragonines i al Pirineu, però sobretot ha deixat diversos arcs de Sant Martí espectaculars i molt visibles al cel a les comarques de Lleida, sud de Barcelona i Tarragona.

En concret, s’han pogut veure els núvols amb cortines de precipitació caient i tot plegat contrastant amb el cel rogent que hi havia a molts altres indrets de la meitat est del país. L’arc de Sant Martí ha estat un regal meteorològic per a la vista per tal de començar animats la jornada. A continuació, us adjuntem les imatges que ens han arribat a través de les xarxes socials: 

 

Compte que arriben ventades fortes

Malgrat l’espectacularitat de l’Arc de Sant Martí, avui la notícia meteorològica tornarà a ser el vent, que bufarà amb molta força una jornada més. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades les alertes per ventades localment superiors a 90 km/h en algunes comarques de Tarragona. Consulta aquí la previsió meteorològica sencera per aquest dimecres a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari