Prop de 800.000 estudiants de França sense exàmens per l’onada de calor

La mesura afecta els alumnes de secundària i s’ha pres degut a les temperatures extremes que s’esperen aquests dies a tot el país i que poden batre alguns rècords
L'onada de calor es preveu excepcional a França
L'onada de calor es preveu excepcional a França | EFE

Prop de 800.000 alumnes de secundària de França han vist com s’ajornaven els seus exàmens finals a causa de la forta onada de calor. Així ho ha decidit el Ministeri d’Educació francès justificant la mesura per motius de seguretat i de salut, ja que es considerava «imprudent» tenir els estudiants tancats durant quatre hores en edificis amb temperatures tan altes.

 

D’aquesta manera, s’ha decidit passar les proves previstes per aquesta setmana a la següent, quan es preveu que l’onada de calor hagi passat. En el cas de les famílies que ja tenien les vacances programades per aquella setmana, el Ministeri d’Educació ha acordat permetre a aquests alumnes fer els exàmens de cara al setembre.

 

 

Alerta taronja per una onada de calor excepcional

Aquesta onada de calor, que també afecta de ple Catalunya, és excepcional en un mes de juny a França, on s’esperen temperatures pel damunt dels 35º a molts punts i amb la previsió que toquin sostre entre dijous i dissabte. Per aquesta raó, fins a 50 departaments del país han activat l’alerta taronja per calor extrema, incloent París i la seva àrea metropolitana.

 

A la capital francesa hi haurà sales climatitzades als edificis municipals per a les persones més vulnerables, s’obriran els parcs durant les hores nocturnes i s’instal·laran dispersors d’aigua polvoritzada per diversos punts, entre altres mesures. De fet, s’esperen algunes màximes properes als 40º i només la regió de la Bretanya se salva d’aquesta massa d’aire africà molt càlid que ve acompanyat de molta humitat, cosa que pot deixar sensacions de calor de gairebé 50º.

 

La calor serà extrema els propers dies | Arxiu

 

Això fa preveure alguns rècords de temperatures extremes en un país poc preparat per a una calor tan forta. La majoria de transports públics de França no tenen aire condicionat, raó per la qual s’han extremat les mesures per tal d’evitar la desgràcia de l’onada de calor de l’any 2003, que es va cobrar la vida de milers de persones. Només aquests dies, les vendes de ventiladors han augmentat un 600%.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari