La NASA admet que va retocar la famosa foto de l’arribada a la Lluna

Es tracta de la imatge en què es veu l’astronauta Buzz Aldrin al satèl·lit aquell 16 de juliol de 1969. Aquesta confessió alimenta les teories de conspiració que posen en dubte aquella fita

A l'esquerra, la imatge original de Buzz Aldrin. A l'esquerra, la foto retocada
A l'esquerra, la imatge original de Buzz Aldrin. A la dreta, la foto retocada | NASA

Confessió inesperada la que ha fet la NASA aquestes darreres hores sobre la històrica arribada a la Lluna de l’home aquell 16 de juliol de l’any 1969. L’agència espacial nord-americana ha admès que la mítica foto en què surt l’astronauta Buzz Aldrin posant al damunt de la superfície lunar està retocada.

Immediatament, aquesta confessió ha alimentat als que defensen les teories de conspiració que posen en dubte aquella fita que va canviar la història de la humanitat. La foto en qüestió, batejada amb el codi AS11-40-5903 i que va ser feta per Neil Armstrong, destaca per la soledat d’Aldrin enmig de la superfície del satèl·lit i el reflex a la visera del seu casc del mateix Armstrong, la Terra i el mòdul lunar. No obstant, no apareix l’antena de comunicació amb què es comunicava amb els seus companys i que hauria de ser a la motxilla que portava al damunt. 

En aquest sentit, la NASA ha fet públic el que va passar en aquell moment. En concret, en la foto original l’astronauta quedava molt amunt de la imatge i a la part inferior hi apareixia part del mòdul lunar i moltes petjades. Un enquadrament que era inservible pels mitjans de comunicació, raó per la qual l’agència va decidir retocar-la per situar Aldrin al mig de la foto, obviant l’antena de comunicació, ja que, per alguna raó, en l’original tampoc sortia. 

Les sospites que aquell esdeveniment va ser un muntatge

La NASA també ha reconegut que va afegir més cel a la imatge per fer-la més estètica, mentre que en el primer pla de la foto original sí que es veu la base de l’antena. Segons l’agència, aquesta és l’única fotografia de l’arribada de l’home a la Lluna que es va retocar, i la confessió vol acabar amb les especulacions que, 50 anys després, encara segueixen ben vives. No obstant, per a moltes persones aquesta explicació de la NASA no fa més que alimentar les conspiracions.

En aquest sentit, no s’entén com l’antena de comunicació d’Aldrin no surt a la fotografia, mentre que molta gent analitza totes les imatges fetes aquell dia assegurant que la bandera està en moviment (cosa impossible si no hi ha gravetat) o que falten estrelles, entre altres. Sigui com sigui, les teories de conspiració que asseguren que l’home mai va arribar a la Lluna i que tot plegat va ser un muntatge dels Estats Units, de ben segur que ens acompanyaran tota la vida.  

També et pot interessar...

  • La NASA convertirà la Lluna en una base de proves per viatjar a Mart

Comentaris

envia el comentari