Imatge d'una tempesta escombrant la ciutat de Barcelona

Les tempestes torrencials tornen a provocar problemes a zones molt poblades de Catalunya en hora punta

Els aiguats han estat forts i han deixat molta aigua en poca estona a les comarques de Barcelona

La tarda d'aquest dilluns, 7 de setembre,  ha estat molt moguda a Catalunya per les tempestes fortes  que han caigut a molts punts del sud de Girona i Barcelona a causa de la situació de la gota freda  que ens està afectant aquests dies. En el cas d'avui, a més, ha coincidit en l'hora punta per molts treballadors, fet que ha dificultat el trànsit. Els xàfecs han afectat moltes zones del litoral i prelitoral principalment amb espectacles al cel de llamps i trons, ventades i aiguats en pocs minuts.

Els aiguats han aparegut de forma sobtada i des de primeres hores de la tarda, acumulant en alguns punts més de 20 litres/  en 30 minuts i, produint algunes incidències, així com algunes inundacions puntuals, però la majoria d'elles han estat lleus. A continuació, us deixem amb les imatges més destacades que s'han publicat a les xarxes socials:

Més de 20 litres/m² en poca estona

Els xàfecs i les tempestes  han afectat durant bona part de la tarda al Vallès Occidental, Osona, Moianès i també a últimes hores del vespre, al Barcelonès i més zones del sud de l'Àrea Metropolitana. Han anat baixant de latitud fins arribar a les comarques litorals. Fins aquestes primeres hores del vespre, a les 20h, s'han acumulat entre 12 i 18 litres/m² en la majoria dels casos, però destaquen els registres superiors als 20 litres/  en poca estona que s'han acumulat a Cardedeu, Sant Fost de Campsentelles o Molins de Rei.

A l'espera de la pitjor part de la gota freda

Tot i restes d’alguns xàfecs, les pluges han anat marxant mar endins al llarg de la nit, però no es descarta que puguin afectar encara en alguns punts de la Costa Daurada o el Delta de l'Ebre. De cara a aquest dimarts, el sol anirà guanyant protagonisme fins al migdia, però compte, perquè al vespre i durant la nit, arribarà el plat fort d'aquesta gota freda. Es poden reactivar les tempestes  a les comarques de Girona i Barcelona que serien fortes a molts fortes.

La inestabilitat no desapareixerà del nord-est i de cara a la tarda, una nova tongada de tempestes  es mantindran a  Girona, Barcelona i nord de Tarragona, sent fortes  altre cop. El més destacable també seran les temperatures. Moltes màximes entre 22ºC i 26ºC tan sols, tot i que al sud quedaran més altes pel vent reescalfat de mestral. A partir de dijous però, tot plegat serà història amb sol i cada cop més calor