Vídeos: Paisatges blancs a diversos punts de Catalunya per les espectaculars calamarsades aquest dilluns

Les tempestes ha començat a la zona del Montseny i s’ha desplaçat fins a la mateixa capital del Maresme

Imatge d'una forta pedregada a Vic, Osona
La pedregada que ha caigut a Vic ha estat especialment intensa | Ramon Anfruns

L’aire fred que ens ha arribat en alçada, més enllà de fer baixar les temperatures, ha fet reaparèixer tempestes al nord-est que, localment, són fortes i acompanyades de calamarsades. Una de les més destacades ha estat la que ha començat a la zona del Montseny i s’ha desplaçat fins al Maresme per on ha marxat ràpidament mar endins, però la que ha caigut posteriorment a la zona de Vic, a Osona, ha estat encara més intensa, inclús amb moments de pedregada. Tot plegat ha deixat molts paisatges blancs en diversos punts d’aquestes àrees i entre 5 i 10 l/m² en la majoria dels casos, però fins a 15 l/m² o més en el cas d'Osona

Per exemple, la mateixa capital del Maresme, Mataró, ha patit el pas de la forta tempesta i calamarsada, mentre que municipis com Sant Celoni, al Vallès Oriental, o l’Eix Transversal al seu pas pel Montseny, han quedat totalment blancs a causa del gel. En alguns casos, inclús s’ha tractat de neu granulada. Les tempestes han fet desplomar les temperatures allà on han caigut amb ambient pràcticament de ple hivern, mentre que els colors han esclatat amb espectaculars cels rogents i arcs de Sant Martí. . Aquestes són algunes de les espectaculars imatges dels forts aiguats:

Els xàfecs seguiran

De cara a les properes hores, els xàfecs seguiran apareixent al nord-est de Catalunya, just entre les comarques de Barcelona i Girona. Localment seran forts i aniran acompanyats de calamarsa, tot i que a la nit desapareixeran. La nevada seguirà a la cara nord del Pirineu amb una cota de 1.200 metres. El vent de mestral seguirà fort al sud del país amb ràfegues que poden assolir els 100 km/h, mentre que les temperatures baixaran amb ganes la propera nit.


Comentaris

envia el comentari