Un incendi crema una hectàrea de vegetació al costat de la C-12 a Menàrguens

Les flames han cremat a 500 metres del marge d’aquesta autovia al seu pas per aquesta població de la Noguera

Imatge del terreny cremat per l'incendi d'avui
Imatge del terreny cremat per l'incendi d'avui | Bombers

Un petit incendi ha afectat a primera hora de la tarda d’aquest divendres un total d’una hectàrea a prop de l’autovia C-12 a l’alçada de Menàrguens, població de la comarca de la Noguera. El foc ha estat extingit ràpidament pels Bombers.

En total, les flames han cremat a tan sols 500 metres del marge d’aquesta autopista, i ells Bombers han destinat un total de 6 vehicles i un mitjà aeri per apagar ràpidament l’incendi originat en aquest punt.

Arriba la calor, arriben els incendis

El sol i la calor ressequen ràpidament el terreny
El sol i la calor ressequen ràpidament el terreny | Arxiu

 

Malgrat les precipitacions abundants que hem tingut aquesta primavera, la calor ha arribat amb molta força aquests dies a casa nostra i això està fent que els boscos i camps de la majoria de comarques s’estiguin assecant ràpidament. 

Per aquesta raó, qualsevol guspira o descuit amb el foc a prop d’un prat o un bosc pot acabar amb un incendi que, segons les condicions meteorològiques, pot acabar sent molt més greu que no pas el d’avui a Menàrguens.

Un dels últims incendis de vegetació registrat aquest mes ha estat a Bellpuig, a la comarca de l’Urgell, on es van cremar 25 hectàrees de vegetació. En aquest sentit, ahir es va presentar la campanya forestal d’enguany, que arrenca aquest cap de setmana coincidint amb Sant Joan.

Terreny cada vegada més sec

La previsió de cara als propers dies és que el sol i la calor seguiran amb nosaltres amb pràcticament sense precipitacions a la vista. Tan sols s’esperen alguns xàfecs de tarda poc importants al Pirineu i al nord de la Catalunya Central principalment.

Tenint en compte que ens venen per endavant prop de 10 dies com a mínim sense pluges, hem d’extremar les precaucions al bosc i no encendre foc ni fumar en aquestes zones ni a prop d’elles. D’aquesta manera, evitarem accidents innecessaris.


Comentaris

envia el comentari