IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nevada excepcional: més de 50 cm als Ports i Pirineu a l’espera de més neu

La neu ha estat la clara protagonista de l'inici del temporal amb gruixos espectaculars a llocs molt poc habituals. De cara a les pròximes hores, la neu anirà pujant de cota i es fondrà molta per sota de 1000 metres

La borrasca 'Gloria' està deixant una nevada espectacular al massís dels Ports amb gruixos que han superat el metre de neu nova a les cotes més altes. A partir d'aquesta matinada, la nevada també ha engegat amb força cap a la serralada transversal i el Pirineu oriental per sobre de només 800 metres on s'hi han acumulat fins a 50 centímetres.

La neu ha caigut durant bona part de la matinada i fins aquest matí amb abundància ocasionant problemes greus de mobilitat. Tot i això, al llarg d'aquesta pròxima tarda de dimarts, tot aquest gruix de neu passarà a ser aigua. Aquest matí, entre els gruixos més destacables, trobem els 50cm de Cantonigròs (l'Esquirol) i Rupit i Pruit, també destaquen els 40cm d'Espinavell, els 35cm de Molló, 25cm a Muntanyola o els 20cm de Collsuspina.

Previsió de neu a cotes més altes

La previsió de cara a les pròximes hores és que la nevada vagi a més a tot el Pirineu oriental, on tot just acaba de començar i la neu es podria seguir acumulant a les cotes més elevades dels Ports. Respecte a la serralada transversal i Guilleries, cal destacar que gran part de la neu es fondrà a causa d'una pujada notable de la cota de neu que s'acabarà situant fins als 1.200 metres.

Nevada espectacular al Maestrat

Si a la Terra Alta i als Ports, la nevada ha estat destacable, encara ho ha estat més a Castelló on a la zona del Maestrat i sud del Sistema Ibèric s'hi ha arribat a acumular més d'un metre de neu nova. Les imatges que han arribat a través de xarxes socials són dantesques, gruixos més propis dels Alps que no pas de la serralada prelitoral valenciana.


Comentaris

envia el comentari