YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Onada de calor insuportable i de rècord a Birmània

Les temperatures s’han disparat per sobre dels 40º a moltes ciutats principals del país, incloent la capital, Naypyidaw, on s’han assolit els 42º, un valor històric

L'onada de calor és molt sufocant a Birmània
L'onada de calor és molt sufocant a Birmània | EFE

Les temperatures extremes han arribat de cop en alguns punts del planeta, en plena primavera, com és el cas de Birmània, on estan patint una greu i excepcional onada de calor que estan batent alguns rècords amb valors que superen els 40º a les principals ciutats del país asiàtic, incloent la seva capital, Naypyidaw, on s’han assolit els 42º, xifra històrica. 

La calor està sent especialment intensa al centre i sud del país, on es troba la capital i també la ciutat de Mandalay, ambdues amb la previsió de tornar a assolir els 42º aquest dimarts. Destaca també la gran ciutat de Rangun, la més poblada de tot Birmània, on també s’han assolit els 42º,xifra rècord que no es donava des de feia més de mig segle. 

També són molt destacables els 43º assolits a les importants ciutats de Taunggu i Gyobingauk, localitats on, respectivament, feia 54 i 34 anys que no patien una calor tan sufocant. Una tònica que es repeteix per tot el país, especialment a la meitat sud de l’estat. Per ara, es desconeix si hi ha víctimes a causa d'aquesta situació. 

Molta gent utilitza paraigües per protegir-se del sol
Molta gent utilitza paraigües per protegir-se del sol | EFEº

 

Abril, el mes més càlid de l’any a Birmània

L’onada de calor és notícia a Birmània per l’excepcionalitat de les temperatures, que són extremadament altes i fora del normal. No obstant, la calor és totalment normal aquesta època en aquest país asiàtic, ja que l’abril acostuma a ser el mes més càlid de l’any degut a les característiques climàtiques de la zona.

Això es deu al fet que, actualment, el país es troba en plena època seca abans de l’arribada de l’estació plujosa a partir del proper mes de maig i durant gran part de l’estiu. Per tant, les altes temperatures solen freqüentar Birmània abans de les fortes i sovint perilloses pluges, però enguany la calor ha estat de rècord i s’han superat totes les previsions. Unes dades facilitades pel Departament de Meteorologia i Hidrometeorologia (DMH) del país. 


Comentaris

envia el comentari