L'estudi conclou que la Terra podria quedar destruïda en milers de milions d'anys

El descobriment d’un planeta destruït mostra com serà el futur de la Terra

Segons un estudi d’astrònoms del Regne Unit, el cos celeste va sobreviure a l’explosió de la seva estrella. Això podria passar al nostre planeta d’aquí a milers de milions d’anys

Una de las grans incògnites que floten sobre el nostre planeta és quin futur li depara més enllà de la mà de l’home, és a dir, quan podria quedar totalment destruït per un fenomen espacial advers. Ara, un grups d’astrònoms de la Universitat de Warwick, al Regne Unit, ha descobert un les restes d’un planeta destruït amb característiques molt semblants a la Terra que podria respondre a aquest misteri. 

Segons l’estudi, liderat per Christopher Manser, la destrucció de la Terra podria arribar d’aquí a milers de milions d’anys. El planeta destruït que s’ha descobert va sobreviure a l’explosió de la seva estrella, ja que com que està compost de metalls pesats, com ara el ferro o el níquel, va poder sobreviure a la destrucció total del seu sistema.

Les restes d’aquest planeta, que està ubicat a 400 anys llum de distància de la Terra, es van trobar gràcies al Gran Telescopi Canàries, a l’illa de La Palma. El descobriment, dut a terme amb un espectrògraf, va permetre descobrir aquest cos celeste dins d’un conjunt de restes d’altres planetes destruïts del tot.

El sistema planetari d'aquesta investigació va ser destruït per la gravetat d'una nana blanca
El sistema planetari d'aquesta investigació va ser destruït per la gravetat d'una nana blanca | UNIVERSITAT DE WARWICK

 

El Sistema Solar desapareixerà algun dia

Concretament, les restes que s’han trobat són el nucli d’un planeta que té l’escorça totalment arrancada por la forta gravetat de l’estrella que orbitava, coneguda com a SDSS j1228. El gran astre va cremar tota la seva energia nuclear i es troba en l’última etapa de la seva existència, cosa que ofereix un avanç del que podria passar amb el Sistema Solar d’aquí a milers d’anys.

Quan arribi aquest moment, el Sol es quedarà sense combustible d’hidrogen i es cremaran elements com ara el gel i el carboni. Això anirà continuat d’una consumició dels planetes que orbiten al voltant de l’estrella.

«D’aquí a 5.000 o 6.000 milions d’anys, el nostre Sistema Sola serà una nana blanca en lloc del Sol, orbitada per Mart, Júpiter, Saturn, els planetes exteriors, asteroides i cometes», va explicar Manser en un comunicat, que, juntament amb els altres astrònoms, ha observat durant 15 anys el sistema al qual pertany el planeta destruït que s’ha trobat.