Carrer inundat per forts aiguats a Alcanar.

El servei ferroviari entre Blanes i Malgrat de Mar trigarà entre sis i nou mesos a restablir-se

El temporal ha provocat el desbordament de la Tordera i l'esfondrament de dos ponts situats entre aquests municipis

El servei ferroviari entre BlanesSelva— i Malgrat de Mar —Maresme— interromput per l'esfondrament del pont trigarà entre sis i nou mesos a restablir-se. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha detallat que s'han posat en contacte amb Adif després que la Tordera arrossegués el pont per fer la primera avaluació sobre el temps que es poden allargar les reparacions i adverteix que aquest termini es tracta d'una «primera aproximació».

Mentrestant, afegeix Calvet, hauran de buscar un «sistema alternatiu» per cobrir part del trajecte amb busos. «Hem de continuar prestant el servei de transport públic el més eficient possible», ha puntualitzat. A més, Territori xifra en 5 MEUR refer el pont de la carretera entre Malgrat i Blanes afectat per la borrasca Gloria.

Una reconstrucció d'entre sis i nou mesos

El trànsit ferroviari entre Blanes i Malgrat de Mar estarà mesos interromput. La crescuda del riu Tordera a conseqüència del temporal ha arrossegat els ponts d'en Pitxota i ha provocat desperfectes greus que afecten les línies R1 i RG1. «La Tordera se'ns ha emportat el pont, que s'haurà de refer», ha exposat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Calvet ha detallat que s'han posat en contacte amb Adif per fer una «primera avaluació» de la situació. Segons el conseller, es trigarà entre sis i nou mesos a enllestir les obres de reconstrucció del pont i recuperar el servei ferroviari.

Una obra que costarà 5 milions d'euros

Mentrestant, el conseller subratlla que s'haurà de configurar un servei de transport públic alternatiu cobrint part del trajecte amb busos. Renfe està estudiant la situació per definir quina és la forma més eficaç de donar servei als passatgers. Segons Calvet, cal assegurar que el transport públic continua sent «el més eficient possible» per als usuaris de la zona.

El conseller, que aquest dimecres s'ha traslladat a les comarques gironines, ha afirmat que la resta d'afectacions a la xarxa viària i ferroviària es van «gestionant i resolent». En l'àmbit de carreteres, Territori xifra en 5 MEUR l'obra d'emergència per refer el pont entre Malgrat i Blanes. Uns treballs que «s'impulsaran immediatament».

També et pot interessar...