Imatge d'un dia gèlid de ple hivern a Catalunya

Compte amb les nits gèlides i les boires gebradores el cap de setmana dels Barbuts

L’anticicló no dona treva i repetirem nits clarament sota zero a gran part del territori. De dia tindrem sol radiant en conjunt però amb ambient hivernal

Hem entrat de ple a la setmana dels Barbuts i la tradició no ha fallat amb fred de ple hivern. La dita popular diu que es tracta de ‘la setmana més freda de l’any’. Ho sigui o no, el cert és que estem vivint les nits més gèlides del que portem d’hivern, i això es mantindrà aquest cap de setmana.

Haurem d’abrigar-nos molt de nit, ja que tornarem a repetir glaçades a gran part del territori. Localment seran molt intenses, raó per la qual hi ha una alerta per fred nocturn extrem a diverses comarques interiors. Hi haurà un marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit, però l’ambient serà hivernal tot i el sol.

Compte amb les boires, seran gebradores i repetirem imatges de paisatges totalment blancs i carreteres convertides en pistes de patinatge els matins. Tot plegat amb sol radiant arreu i les boires matinals sembla que no serien persistents a Ponent. No es veuen canvis de cara a la setmana vinent i, per tant, seguirem amb anticicló i sequera durant dies.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de gener del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 14 de gener

Pel que fa al divendres, 14 de gener, ens tornarem a llevar amb un ambient gèlid a gran part de Catalunya. Les glaçades seran extenses i, fins i tot, arribaran a punts de la costa, sobretot de la de Girona. Compte perquè podem tenir mínimes extremadament baixes de fins a -5º o per sota.

Atenció també amb les boires matinals, ja que seran gebradores i poden convertir algunes carreteres en autèntiques pistes de patinatge. Després d’unes primeres hores molt crues, el migdia pujaran els termòmetres, però mantindrem un ambient hivernal. La majoria de màximes se situaran entre els 7º i 12º, però de 10º a 15º a la costa.

Esperem cel ras amb sol radiant en conjunt i pràcticament sense ni una pinzellada de núvols. No obstant, tindrem l’excepció d’alguns núvols baixos poc importants a la meitat sud de la costa fins a mig matí.

Mapa de previsió a Catalunya el 145de gener del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 15 de gener

De cara al dissabte, 15 de gener, repetirem una situació molt semblant a tot Catalunya. l’anticicló seguirà garantint un sol radiant fred molt intens de nit i primeres hores i contrast tèrmic amb un migdia hivernal. Les boires matinals tornaran a ser gebradores i ens haurem d’abrigar molt arreu si no volem refredar-nos.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de gener del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 16 de gener

Finalment, el diumenge 16 de gener el temps pràcticament no es mourà ni una coma. D’aquesta manera, seguirem amb la calma absoluta protagonitzada pel sol radiant i les boires matinals gebradores. El fred tornarà a ser molt intens de nit i primeres hores amb valors clarament sota zero a l’interior.

El migdia serà de ple hivern amb valors força normals per l’època i contrast tèrmic entre el dia i la nit. Fins i tot farà més fred al pla de Lleida i zones properes, on amb prou feines se superaran els 5º. Una situació anticiclònica que s’allargarà la setmana vinent, quan fins i tot poden baixar una mica més els termòmetres.