Imatge d'un arc de Sant Martí a Sant Quintí de Mediona

Segueix el temps mogut amb més ‘fresca’ l’últim cap de setmana d’estiu

Els ruixats tornaran a guanyar terreny dissabte, a l’espera d’un diumenge més tranquil. La setmana vinent arriba la tardor en tots els sentits

Déu n’hi do els xàfecs i tempestes de l’anterior matinada i la tarda que han deixat autèntics aiguats,  tant a la costa com a l'interior. Destaquen els 121 l/m² caiguts a Malgrat de Mar (Maresme), però el cert és que s’han rondat o superat els 50 l/m² a molts punts. Un temps mogut que es mantindrà de cara a aquest últim cap de setmana d’estiu. 

Divendres es poden repetir alguns xàfecs intensos i locals a punts sobretot de la costa de matinada, però molt menys importants en principi. A la tarda tornaran a caure tronades a punts de muntanya, però seran més escasses. Farà força sol en conjunt amb temperatures que es mantindran semblants, calor i xafogor ja més frenades.

El cap de setmana tornarà a començar mogut amb un dissabte marcat per un augment dels xàfecs. Ja al matí poden caure ruixats dispersos a la costa, però seria a la tarda i vespre quan es complicaria de valent la situació. S’esperen xàfecs i tempestes localment fortes a punts de Barcelona, Girona, Catalunya Central i Pirineu principalment.

Diumenge seria el dia clarament més tranquil del cap de setmana amb força sol i pràcticament sense xàfecs. Tot plegat amb unes temperatures que encara baixaran una mica més amb ambient de finals d’estiu i nits de bon dormir en conjunt.

La setmana vinent arriba la tardor el dia 22 i sembla que ho farà per la porta gran. Els mapes actuals indiquen que entre dilluns i dimarts tindríem una tongada de pluges, i podria no ser l’única. Les temperatures encara baixaran més i tindrem aires clarament tardorencs, inclús amb fresca per l’època.

Divendres 17 de setembre

De cara al divendres, 17 de setembre, haurem d’estar pendents d’alguns nous xàfecs intensos de matinada a la costa. Però en principi no seran, ni de bon tros, tan extensos ni abundants com els de la matinada de dijous, però hi ha alertes  activades. Poden aparèixer fins al matí i caurien entre Tarragona i Barcelona, però també alguns a la Costa Brava.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 17 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

El dia serà força assolellat en conjunt i les nuvolades tarda serien més escasses que aquestes últimes jornades. S’esperen noves tronades locals a punts de muntanya, sobretot al Pirineu, Ports i Serralada Transversal. No se’n descarten en altres zones properes, sobretot al nord-est i prelitoral.

Les temperatures es mantindran semblants o pujaran una mica al nord-est al migdia. Les màximes més altes es mouran entre els 25º i 30º, però amb xafogor també menys pesada. Per tant, seguirem amb un ambient més respirable amb nits de força bon dormir a la majoria de comarques.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 17 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Dissabte 18 de setembre

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 18 de setembre, el temps es tornarà a complicar. Ja al matí poden caure ruixats febles i dispersos a prop de la costa, però serà a la tarda i vespre quan s’espera més enrenou. Segons els mapes actuals, caurien xàfecs i tempestes fortes al Pirineu, Catalunya Central, Girona i Barcelona.

No se’n descarten a la resta del territori, però serien més locals i la calma dominaria com més a Ponent. Tot plegat amb temperatures que baixaran encara una mica més i la sensació serà de finals d’estiu.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 19 de setembre

Finalment, el diumenge, 19 de setembre, seria un dia molt més tranquil amb sol i pràcticament sense precipitacions. No es descarta algun ruixat aïllat, però en conjunt no plourà. Les temperatures serien semblants o una mica més altes, però amb ambient ja normal per l’època.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Compte perquè la setmana que ve pot començar ben moguda. Segons els mapes actuals, entre dilluns i dimarts arribaria una tongada de pluges força general, i podria no ser l’última. Tot plegat amb un descens encara més marcat de les temperatures al llarg de la setmana, fins i tot amb valors més propis d’octubre que no pas setembre.

D’aquesta manera, posarem punt final a la calor i xafogor de ple estiu tan pesades i atípiques d’aquests últims dies. Aquest canvi definitiu de temps coincidiria amb l’arribada oficial de la tardor de cara al dimecres 22 de setembre. L’estiu sembla que ja està fent les maletes.