Imatge d'unes potents nuvolades a l'Empordà

Canvi de temps a diversos punts aquest cap de setmana: Previsió a Catalunya del 5 al 7 de març del 2021

Els ruixats de tarda arribaran a més comarques amb fang i les TºC baixen una mica. La pols africana va a menys però no desapareix

El temps d’aquestes últimes hores ha estat protagonitzat, sense cap mena de dubte, per una pols africana que ha deixat cels molt terrosos arreu, molt mala qualitat de l’aire i, en definitiva, un ambient molt brut i enterbolit. Aquesta pols en suspensió no acaba de marxar el cap de setmana, el primer del mes de març, però cada cop n’hi haurà menys i la situació anirà millorant. Tot plegat amb un temps que canviarà a diverses comarques amb xàfecs de tarda que aniran a més i que aniran acompanyats de fang.

En aquest sentit, els ruixats cauran a partir de mig matí fins ben entrat el vespre o primeres hores de la nit, i ja divendres s’estendran fora del Pirineu i Prepirineu, arribant al nord de la Catalunya Central i, més localment, a zones del prelitoral. Tant dissabte com diumenge, es repetirà una situació semblant, però amb la possibilitat que les tamborinades arribin a prop de l’àrea de Barcelona, més zones de la Catalunya Central i qualsevol comarca de Girona.

Alguns xàfecs seran localment intensos i aniran acompanyats de tempesta. A més, seguirem amb els núvols baixos i boires al matí a molts punts, sobretot de la costa. Tot plegat amb temperatures que baixen una mica, sobretot a les zones afectades pels ruixats, on l’ambient serà menys primaveral i més fred.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 5 de març

Pel que fa al divendres, 5 de març, les nuvolades aniran a més a partir de mig matí i durant la resta del dia a zones de muntanya. S’esperen xàfecs de fang i, localment, alguna tempesta, al Pirineu, Prepirineu, meitat nord de la Catalunya Central i punts del prelitoral, sobretot de Girona. Com més a prop de la costa, més tímids seran aquests ruixats. En principi, les precipitacions no han d’arribar a la resta del territori.

A més, hi haurà núvols baixos i boires al matí a la costa i fondalades interiors que es trencaran més al llarg de la jornada. Fora de les zones afectades pels ruixats, la tarda serà variable però amb força estones de sol. Cel terrós per la pols africana i temperatures sense canvis, amb nit poc freda i màximes de 14º a 19º.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 6 de març

De cara al dissabte, 6 de març, els intervals de núvols seran més presents i tindrem un cel més canviant arreu, amb nous núvols baixos i boires matinals. Els ruixats de tarda aniran a més i afectaran més punts de la Catalunya Central, el prelitoral i, inclús, poden arribar molt a prop de la Costa Brava. Com més lluny del Prepirineu, més febles i dispersos seran. Alguna tamborinada anirà acompanyada de tempesta i pot ser localment forta. Localment, s’allargaran fins ben entrada la nit.

De nou, aquests ruixats aniran acompanyats de fang, tot i que ajudaran a netejar aquest ambient tan carregat de pols africana dels últims dies. Les temperatures baixaran una mica, però sobretot a les zones afectades pels ruixats, on el descens pot ser moderat.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de març del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 7 de març

Finalment, l’últim dia del cap de setmana, el diumenge 7 de març, seguirem amb el temps molt insegur, ja que es repetirà el mateix patró de xàfecs a partir de mig matí i durant la resta de la jornada al Pirineu, Prepirineu, meitat nord de la Catalunya Central, comarques de Girona i punts del prelitoral. Fora del terç nord de Catalunya, els ruixats seran febles i dispersos, i serà difícil que arribin a zones litorals més enllà de la Costa Brava. Les temperatures poden baixar una mica més.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de març del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Sembla que la propera setmana la tornaríem a començar força ennuvolada i amb ruixats dispersos a diversos punts, arribant aquesta vegada a la costa. Això farà que l’ambient sigui més fresc o fred i gris, però tot indica que, a partir de mitjans de setmana, els termòmetres tornarien a remuntar amb un temps més tranquil i menys enterbolit.