No us fieu de la calma les properes hores, nous canvis a la vista: El Temps a Catalunya dijous 11 de febrer

El més destacable d'aquest dijous serà l'augment de temperatures que notarem a les hores centrals del dia

Imatge d'una albada rogenca a Cardedeu
Les sortides i postes de sol seguiran sent espectaculars amb els núvols alts d'aquests pròxims dies | Miguel Angel Ciudad

Aquest dimecres ens ha passat un front amb més pena que glòria, però ha estat suficient per deixar estampes espectaculars al cel en forma d'arcs de Sant Martí. El temps d'aquest dijous serà ben diferent i és que l'anticicló guanyarà protagonisme i farà que tinguem una jornada molt més estable, sense gaires canvis al cel i amb un sol que s'imposarà a pràcticament arreu. Només hi haurà alguns núvols alts que aniran creuant el cel d'oest a est, però no implicaran més conseqüències.

El factor més destacat de la jornada serà el termòmetre que pujarà i amb ganes, sobretot al sud, on es poden superar de nou els 20ºC. Pels que esteu cansats del vent, també us portem bones notícies, ja que aquest dijous calmarà a pràcticament arreu. Tot plegat, esperant un nou canvi de temps que ens arribarà de la mà d'un nou front atlàntic que ens portarà pluges, una nova baixada de les temperatures i ventades de tramuntana i mestral altra vegada de cara a divendres.

Cada cop més sol

Per tant, aquest dijous, 11 de febrer, l'iniciarem amb un cel serè a molts indrets de Catalunya, però hi haurà boires al nord del pla de Lleida i núvols baixos a les comarques de Girona i, sobretot, a la Costa Brava, però s'aniran dissipant amb el pas de les hores. A partir de migdia, tot això ja serà història i només quedaran núvols alts que aniran creuant el cel sense més conseqüències, però que podrien tornar a deixar una posta de sol ben rogenca.

Mapa del temps a Catalunya pel dijous 11 de febrer del 2021
El sol dominarà pràcticament arreu amb el permís d'alguns núvols inofensius | Catalunya Diari

Molta bonança diürna

La notícia d'aquesta jornada seran les temperatures. Primerament, al matí farà fresca a la costa o fred a molts indrets de l'interior amb tímides glaçades i temperatures que baixaran lleugerament respecte a les nits passades. Malgrat tot, durant el dia com que farà sol pràcticament tota la jornada, els termòmetres s'enfilaran de valent arreu i els valors podran tornar a superar els 20ºC amb facilitat a molts indrets de les Terres de l'Ebre. Tanmateix, a la resta quedaran més frenades al voltant dels 16ºC a 17ºC, sempre més baixes al Pirineu.

La bonança no durarà gaire, torna a canviar el temps

Un nou canvi de temps ens afectarà de ple aquest pròxim divendres amb l'arribada d'un nou front atlàntic que implicarà que els núvols augmentin de nou i els ruixats tornin a aparèixer en moltes comarques, tot i que en general seran febles, excepte al Pirineu, on les nevades podrien ser més consistents de nou per sobre d'uns 1.700 metres, baixant a 1.400 metres a la tarda. Amb tot, les ventades tornaran a fer-se protagonistes a tota la meitat sud del país.

Dia de les eleccions amb molta incertesa meteorològica

Més enllà, l'anticicló podria guanyar protagonisme de cara a l'inici del cap de setmana, però de cara a diumenge, el dia de les eleccions, sembla que el temps podria empitjorar de nou amb l'arribada de més núvols i alguns ruixats en comarques litorals preferent de Barcelona i Girona. Amb tot, les temperatures baixarien clarament i està per veure fins a quin punt acabarà baixant la cota de neu, però amb els mapes d'aquest dijous, podria ser força més baixa del que ens indicaven els mapes del temps dies enrere.


Comentaris

envia el comentari